els amics del prota, del més patètic de la pel·lícula -

L'he vist, de fet, havent vist el trailer ja havia vist la pel·lícula, que no és gran cosa més que un esquetx allargat de vaya semanita. S'ho podien haver estalviat, m'hauria estalviat jo una hora i mitja d'un diumenge en un lloc tancat ple de gent amb bosses de crispetes i un volum eixordidor i 18 euros. 
Si fos basc, m'emprenyaria amb qui ha perpetrat el guió que en cap moment fa creïble la història, i si fos andalús també. Qualsevol que conegui una mica el país Basc sap que un andalús com el de la pel·lícula no colaria ni de conya dins el món abertzale. Els personatges són tan esteortipats, tan plans, tan barroers, tan previsibles dins dels tòpics, que més que previsibles, són risibles, começant pels dos amics sevillans del prota. 
Confesso que ja no entenc res, que un subproducte així hagi superat tots els rècords de taquilla a Espanya (superant una obra mestra? com Torrente, o la mediocre lo Imposible) es preocupant. Feia anys que no anava al cinema i em temo tardarè anys a tornar-hi. Almenys mentre projectin subproductes vulgars, insuls i anodins con 8 apellidos vascos.

Vegeu el trailer i ja haureu vist la pel·lícula: