James Burne Worson era sabater, habitant de Leamington, Warwickshire, Anglaterra. Era propietari d'un petit local, en un d'aquests passatges que neixen de la carretera a Warwick. Dins del seu humil cercle, el consideraven un home honest, encara que una mica donat (com tants de la seva classe en els pobles anglesos) a la beguda. Quan s'emborratxava, solia comprometre's en apostes insensates. En una d'aquestes ocasions, prou freqüents, s'ufanaba de les seves gestes com a corredor i atleta, el que va tenir com a resultat una competició contra natura. Va apostar un sobirà d'or, i es va comprometre a fer tot el camí a Coventry corrent anada i tornada; es tracta d'una distància que supera les quaranta milles. Això va ser el 3 de setembre de 1873. 
Va partir immediatament; l'home amb qui havia fet l'aposta -no es recorda el seu nom-, acompanyat per Barham Wise, botiguer, i Hamerson Burns, crec que fotògraf, el va seguir en el seu carro o carreta lleugera. Durant diverses milles, Worson caminar molt bé, a pas regular, sense fatiga aparent, perquè posseïa, en veritat, gran poder de resistència, i no estava tan intoxicat com perquè tal poder el traís. 
Els tres homes, en el seu carruatge, el seguien a escassa distància, i, ocasionalment, es burlaven amistosament d'ell o l'estimulaven, segons se'ls imposava l'ànim. Sobtadament -en plena carretera, a menys de dotze iardes de distància, i mentre tots l'estaven observant - l'home va semblar ensopegar. No va caure a terra: va desaparèixer abans de tocar-la. Mai es va trobar rastre d'ell.
Després de romandre en el lloc i merodejar-lo, presa de la irresolució i la incertesa, els tres homes van tornar a Leamington, van narrar la seva increïble història, i van ser, per fi, posats en lloc segur. Però gaudien de bona reputació, sempre se'ls havia jutjat sincers, estàven sobris en el moment del fet, i res va conspirar mai per desmentir el relat juramentat de la seva extraordinària aventura; aquest, però, va provocar divisions de l'opinió pública en tot el Regne Unit. 
Si tenien alguna cosa a amagar, varen triar, per cert, un dels mitjans més sorprenents que hagi escollit mai un ésser humà en el seu sa judici. 

carrera inacabada: un conte d'Ambrose Bierce