"Desde 1932 el masaje Floïd Genuino mentolado vigoroso se elabora de acuerdo con una fórmula exclusiva cuyos efectos resultan beneficiosos para la piel. Calma cualquier irritación producida por el afeitado, proporcionando una maravillosa sensación de frescura en la piel. Esta edición especial recrea las formas de los famosos... primeros frascos de Floïd. Los productos Floïd nacieron en 1932 para las barberías españolas y llevan desde entonces desarrollando productos para el cuidado de la piel del hombre. "Del hombre muy hombre!"... como afirma su publicidad."

Aquesta olor de l'after shave o massatge Floïd que es deia o encara es diu, anys ha, m'agradava i en canvi ara em molesta, la trobo com us ho diria, antiga, hortera. El Santiago, el pare, l'ha gastat tota la vida i encara ara el fa servir.
Em preguntava ahir que perquè jo no feia servir after´shave Floïd o un altre després d'afaitar-me. La resposta és de manual: amb els gel del d'afaitar que s'empren avui i les fulles d'afaitar (que no són Palmera) sinó Gilette, la pell no s'irrita i ja no cal posar-se massatge de cap mena.

Succeeix, que les persones sovint seguim una serie de rutines, practiquem una serie d'hàbits, per què si, per què sempre s'ha fet així i a ningú se li acut questionar-se deixar-los. El pare es posarà Floïd fins l'últim afaitat, i no sabrà encara perqué ho fa. 
Aixó passa amb molts àmbits de la vida, fins que algú decideix trencar el costum, la rutina, i se li acut - per exemple - convocar una consulta. Ningú hi havia caigut, mai s'havia fet, i no deixa de ser curiós que, els qui s'hi oposen ho fan perquè de sempre se suposa que s'hi han d'oposar, sense aportar cap explicació raonable a la seva oposició, i no s'adonen - per exemple - que si és cert com diuen que nomès el Govern de l'Estat pot convocar referendums, la Generalitat de Catalunya, és Govern de l'estat tambè (per la part est), i per tant té tot el dret a convocar-lo. Però els del Govern (els de Madrid) encara fan servir Floïd a banda de molta gomina i no se n'han assabentat, ni volen assabentar-se. Els trens són a punt de xocar