Mariano Rajoy, el gran analista i erudit de la historia d'Espanya que a estones ostenta el càrrec de President del govern espanyol i d'Espanya, primer a peineta i després per una inexplicable voluntat popular, no deixa de sorprendre, ara va i se li acut dir que el somni de l'independentisme català és....,  tornar a l'Edat Mitjana. Ho diu Mariano Rajoy pare de la bonica frase, Espanya: 'La nación más antigua de Europa', només superat pels 'Tres mil años de historia' de l'ìnclita tomba motos 'Esperanza Aguirre.  
Del nacionalisme a l'imperialisme per la gràcia de Mas. No deixa de ser curiòs que acusi a Mas o a l'independentisme català de tornar a l'Edat Mitjana, ja que no s'adona en la seva estulticia congénita que és precisament on ell i el seu poble viuen instal·lats, nomès cal anar a Madrid i veure i viure el personal que hi deambula per adonar-se'n, tot allò despren rancietat a dojo, allí, el temps s'ha aturat, el temps, la manera de vestir i per suposat el pensament. S'ha encallat almenys cent anys enrere i el pitjor, el mes preocupant és que està enquistat i no hi ha possibilitat de que se'n surtin.

Aquesta bestiesa del senyor Rajoy només s'enten davant l'absoluta incomprensió dels esdeveniments actuals a Catalunya i de l'evolució del continent europeu en els darrers quaranta anys, amb una Europa cada cop més unida precisament perquè sap reconèixer la singularitat i les diferències de cada una de les parts que la componen.  No ho sap i no ho sabrà veure Rajoy, que també tenia aquell tiet ecologista expert en el canvi i el climàtic. Mariano Rajoy, un indidivu que no té cap credibilitat com a historiador i menys encara com a estadista, no és mes que un homenet insuls, inodor, insabor i insipid, adequat als qui Governa, que ja diuen que tothom té els governants que és mereix, i que no es queixin els espanyols, a nosaltres ens ha tocat Mas i Junqueras, que no són del pleistocé con Mariano, però gairebé, encara que s'ha de dir en fa vor seu, que almenys saben quelcom mes que ell d'història. Altra cosa es que la sàpiguen llegir però aixó està encara per acabar de veure.

Dit això, no estaria malament tornar a l'edat mitjana, hom creu que vivien molt més bé que naltros, i els delmes eren mes económics que els impostos actuals; no hi havia tele, radio, diaris, wathsapp, tuitter, feisbuc, futbol, publicitat, tertulies radiofòniques, i sembla que cardaven més que ara, la hostia en patinet. Artur! en comptes de a Itaca, si et plau portans a l'Edat Mitjana, farpas content al Marianico i a nosaltres.