"La policia francesa va abatre a trets dissabte un jove que va entrar en una comissaria amb una arma blanca i va agredir a diversos agents al crit de "Al·là és gran", segons el Ministeri de l'Interior. Els fets van tenir lloc a la ciutat de Joué-lès-Tours, a 250 quilòmetres al sud de París, quan un home d'una vintena d'anys va entrar amb una arma blanca a la comissaria i va agredir a la cara a l'agent que estava al taulell d'entrada i a altres que van acudir a veure el que passava i que es troben fora de perill. L'home, un francès nascut a Burundi el 1994 amb antecedents judicials, cridava en àrab "Al·là és gran" i , davant la seva actitud, va ser abatut pels policies amb les seves armes reglamentàries, ha indicat el Ministeri de l'Interior en un comunicat. L'agressor no figurava entre les persones fitxades com a pertanyents a l'islamisme radical a França, però sí un dels seus germans, que durant un temps es va plantejar viatjar a Síria per unir-se al grup terrorista Estat Islàmic (EI) "

Aquesta és la no guerra del Segle XXI,  la no guerra que patim d'un enemic invisible, que no sabem d'on bé ni quan ens atacarà. Un enemic disposat a morir matant fent el màxim de mal possible on cou més, la població civil, els magnicidis han passat ja a la historia, ara ens ataquen en el pitjor escenari, la ciutat. 

Aquests soldats invisibles no se si ja se n'han adonat els governs, però en molts dels casos, els tenen dins de casa, els han educat ells dins el seu sistema, i no hi ha res a fer, poden atemptar sempre que vulguin i, si uns fallen rere seu en vindran uns altres, i uns altres i uns altres. 
De res serveixen els exèrcits convencionals com s'ha fet palès una i altra vegada, ni el contra espinatge, serveis secrets, policia i altres sistemes de prevenció convencionals. No cal tampoc cap gan infraestructura per cometre un atemptat com el de la marató de Boston, amb un sol il·luminat que pot fabricar tres o quatre bombes casolanes seguint les instruccions a internet n'hi ha prou.
I aquesta societat adocenada que reclama seguretat al cent per cent per a tot, que ho voldria tenir tot controlat, ha de començar a entendre que la seguretat al cent per cent no existeix, però així com fins ara, ens hi havíem acostat en diversos aspectes, ara s’ha estroncat per molt de temps. 
El terrorisme islamista és una amenaça real, diària, que pot esclatar en qualsevol moment en qualsevol lloc del planeta, allí on menys s’esperi. Pot ser en un avió, en un tren, un autobús, una terminal, un Centre Comercial, una Festa major, un canp de futbol, un Hotel o al bell mig d’un carrer, una plaça o en una marató com el cas de Boston, o la cafeteria de Sidney d'bans 'ahir. I contra aquests atacs no hi ha res a fer ni exèrcit que valgui, nomès cal esperar que toqui en un altre lloc que no sigui a casa teva, i acostumarse a conviure amb aquesta incertesa.
-