No ens n'adonem, però el mòbil s'està convertint en el nou apèndix del cos humà. 
"Aviat podrem anar pel món sense cartera, ni targetes, sense claus, ni DNI ni carnet de conduir"
Barcelona és la capital mundial del mòbil però la seva àrea està molt lluny d'esdevenir un Silicon Valley en petit. Fa deu anys que allotgem l'MWC, el Congrés Mundial del Mòbil. L'enhorabona a tots els que ho han fet possible. Tot i això, alerta, perquè un dia aquest mannà plourà sobre una altra ciutat, qui sap si en un altre continent, i ens lamentarem per no haver consolidat una àrea de desenvolupament i negoci tecnològic prou potent per respondre al lema del Congrés: L'era de la innovació. El 22@ és un èxit a mitges. D'estendre'l fins a la Sagrera, ja ni se'n parla. La Zona Franca quasi es mor de riure mentre encara no sap si ha de fer la competència al 22@ o s'espera... 

... escriu Bru de Sala a el Periódico, i diu en un requadre destacat a l'edició impresa unes paraules que m'han sorprés (Més amunt destacades en negreta), atès segons ell són el summun de la modernitat, i no s'adona que des de doscents anys enrere fins a l'inici dels temps ja era aixi, i així és movia la humanitat... "sense cartera, ni targetes, sense claus ni DNI ni carnet de conduir. I a més a més no estàven tan supercontrolats com ara, pel que evidentment eren molt més lliures."

No sé doncs que hi veu d'avenç en aquesta multifunció del mòbil, i és que en el fons per a molts ciutadans de Catalunya - més d'un milió - la cinquena extremitat és el bastó i no el mòbil, la finalitat del qual és trucar als fills o als nets i prou, com ha de ser. És el que té ser opinador professional i a més cobrant, que els arbres no et deixen veure el bosc i menys encara si dius el que volen que diguis i opines el que volen o convé que opinis. Diuen que els politicis no viuen la realitat, que no estàn en contacta amb el carrer, i és cert, però els opinadors professionals tampoc.

Us posaré un sol exemple, aneu pel carrer i a la gent que hi passa, així, a l'atzar els hi pregunteu: Escolti, jo sóc blocaire o blogger, sap que és aixó? set de cada deu no ho sabran, i els 3 que si ho saben són els que tenen el mòbil com a cinquena extremitat de manera real.  

No us deixo l'enllaç a l'article de Bru de Sala, perquè la edició digital de el Periódico secció opinadors professionals és de pagament,  i servidor, ja en té prou en haverlo de comprar cada dia, i tot perquè al pare i la senyora els hi agrada llegir-lo, aspecte donada la insubstancialitat del producte ofert, que, francament, no acabo d'entendre, però consti en acte que a casa el comprem des que va sortir.

SBD - 6.3.2015