El regidor de 'Ahora Podemos' a l'Ajuntament de Madrid i futur responsable de l'àrea de Cultura i Esports, Guillermo Zapata, ha tancat avui el seu compte a Twitter arran de la polèmica generada per algunes publicacions seves considerades antisemites, per les que ja ha demanat disculpes.
Els tuits que han desencadenat la polèmica dels inserir Zapata fa alguns anys a la xarxa social i en ells es llegeixen comentaris de l'edil sobre "Com ficaries a cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", que li han valgut al regidor la consideració de "antisemita" i han portat a polítics i ciutadans a demanar la seva dimissió.
Al juny de 2014, Zapata també va inserir tuits al·lusius a ETA - "es confirma que ETA a més de criminal era idiota, amb la quantitat de simpatitzants i aliats que tenia no va ser capaç de prendre el poder" - i en 2011 va fer acudits amb les víctimes del terrorisme: "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes de Alcàsser perquè no vagi Irene Villa a per recanvis".
El regidor de Ara Podem, que aquest mateix matí ha rebut la seva acta al consistori madrileny, ha sortit al pas de la polèmica demanant disculpes i argumentant que ell no és "en absolut antisemita" sinó un defensor de la cultura jueva.
"Sempre m'ha agradat l'humor negre i cruel. Ho considero una expressió sana per riure'ns dels horrors que fem els éssers humans", ha indicat Zapata per excusar-se de les seves insercions a la xarxa social que, segons ha dit, han tingut especial repercussió perquè han estat escrites per "un representant públic" i no "per una persona anònima".
Al llarg d'aquest dissabte els "acudits" de Guillermo Zapata han provocat una allau de reaccions a Twitter, fins al punt que el hashtag "# Zapatadimisión" s'ha convertit gairebé immediatament en "trending topic" (tendència) i el seguia sent a la matinada de diumenge.

Francament, els acudits de Zapata no són massa correctes, però qui mes qui menys n'ha fet per l'estil o de similars, però aquest es el preu a pagar quan un es posa en política i a més a més amb un PP irritat i neurastènic, disposat a no passar res per alt, i ,de la mateixa manera que quan membres del Pp han fet declaracions desafortunades, els altres se'ls hi han tirat a la iugular, ells fan ara el mateix. 

Zapata no pot ser regidor de Cultura de l'Ajuntament de Madrid, va escriure el que va escriure i aquest llast, o pecat de joventut ara li pasa factura, una factura que crec ha de pagar amb la seva dimissió. Ho sento, però de no ser així comença amb mal peu i cau en el mateix error dels seus antecessors que tan critica, i sinó, haver-s'ho pensat una mica abans de fer-se el gracioset progre, a TWITTER.