En un estudi publicat a la revista 'Geochimica et Cosmochimica Acta' els geoquímics del Trinity College (Dublín, Irlanda) proposen la idea que l'impacte de grans meteorits i cometes al mar va crear estructures que van contribuir al desenvolupament de condicions favorables per a la vida. La interacció de l'aigua amb la roca calenta va permetre la síntesi de complexes molècules orgàniques a envoltar el cràter provocat per la caiguda dels cossos celestes d'un microhàbitat propici per a l'aparició de la vida, sostenen els científics. Després d'investigar els sediments de la conca de Sudbury al Canadà, que va romandre aïllada de la mar obert durant suficient temps com per deixar més d'un quilòmetre i mig de roca volcànica i sediments, els geoquímics van descobrir que la presència del carboni en les roques es va deure a la vida microbiana, que també va causar l'esgotament de nutrients vitals com el sulfat.
Fins ara es creia que el carboni va arribar a la conca canadenca procedent d'aigües situades a l'exterior de la mateixa. Els científics sostenen que les conques submarines aïllades, que van experimentar el vulcanisme basàltic i van tenir els seus propis sistemes hidrotermals, representen una nova via per a la síntesi i la concentració d'organismes primitius. "Hi ha proves clares de l'esgotament de molibdè a la columna de l'aigua i això és un indici d'un entorn tancat, aïllat de l'oceà que l'envolta", va comentar Edel O'Sullivan, un dels autors de l'estudi, citat pel portal EurekAlert.

Aquest origen de la vida, i el seu posterior desenvolupament no pot ser casual, es excessivament complexa la naturalesa en tot el seu àmbit entre animals, plantes, etc, no pot ser que per casualitat hagi aparescut tota aquesta maquinaria tan perfecta. Aquests geoquímics no han descobert res que no s'hagués suposat abans, simplement, caldria preguntar-se per què els humans som els únics animals que necessiten vestir-se, ja des del seu inici com a espècie, aquí hi ha la resposta a la pregunta del nostre origen, possiblement còsmic, ara només cal saber d'on procedim, nosaltres i els rèptils.