La paraula odiador, o hater (que en anglès significa «[algú] que odia, que avorreix - wiquipèdia») fa referència a un terme emprat a Internet per a denominar als usuaris que generalment menyspreen, difamen o critiquen destructivament a una persona, a una entitat, a una obra, a un producte o un concepte en particular, per causes poc racionals o pel simple acte de difamar. La xarxa, s'ha omplert d'odiadors, amparats en la covarda impunitat de l'anonimat, i on vessen tot el seu ressentiment i frustració, es tracta d'una subespècie més que nociva, molesta, és gent mediocre, que descarrega la seva frustració contra tot el que es belluga. 
Hi ha diversos tipus de hater (odiador) a qual més menyspreable i ni tan sols val la pena enumerar-los, són carn de pas amb data de caducitat. Antonia San Juan, els ha dedicat aquesta divertida cançó composta per Victor Lemes.

Un odiador pot odiar tant a una persona com a un grup de persones, per qüestions com ara pertànyer a un partit polític, a una religió, pel seu gust musical, per la seva classe social, pel seu país d'origen o pel continent al qual pertanyen. L'odiador justifica el seu menyspreu i estableix el seu raonament com el correcte, quan no ho és, i el dels altres com l'incorrecte, quan tampoc ho és. Tendeix a seguir constantment les activitats relacionades amb el que ell odia i en el cas d'una figura pública, criticarà negativament tant a la persona com als seus seguidors, simpatitzants o fans. Com vereu no nomès els tenim a la xarxa, n'estem envoltats en el camp de la política mesquina i miserable que hem de patir en el dia a dia.

La figura de l'odiador no es nova, existeix des de l'antiguitat. Moltes figures públiques com filòsofs, arquitectes o músics que atreien l'atenció i admiració de pur comunitat es guanyaven també l'odi o el menyspreu de certes persones. A diferència de la gent a la qual merament no li agradaven les obres de les celebritats, o simplement no els importaven, els odiadors d'aquelles èpoques s'encarregaven de difamar i destruir la reputació i el valor que la comunitat li donava a les figures públiques.