• El Govern nega a la Sexta el fitxatge de Sòria pel Banc Mundial. L'exministre d'Indústria - mentider professional - iniciarà una nova etapa com a professor en una universitat de Nova York
  • L'exministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, s'ha desplaçat aquesta setmana als Estats Units per iniciar una nova etapa com a professor en una universitat de Nova York, després de la seva recent decisió d'abandonar la política, han indicat a Europa Press en fonts governamentals.
Aixó era el dia 7 de juny, després, bé just mentre acabava la votació que ha perduit Rajoy d'avui, el diari el Mundo informa de la notícia:

El Govern recupera l'exministre José Manuel Soria perquè es converteixi en alt càrrec del Banc Mundial a proposta de l'Estat espanyol. Segons ha anunciat el Ministeri d'Economia després de conèixer-se la derrota de Mariano Rajoy a la investidura parlamentària, Sòria ha estat el seleccionat per ocupar aquest lloc en 2018. "En el cas del Banc Mundial, el lloc a cobrir és el de Director Executiu per al període comprès entre l'1 de novembre d'aquest any i el 31 d'octubre de 2018. Espanya comença ara el seu torn a la cadira que comparteix amb Mèxic, Veneçuela i cinc països centreamericans (Costa Rica, el Salvador, Guatemala, Hondures i Nicaragua). el candidat proposat és José Manuel Soria (Las Palmas de Gran Canària, 1958), llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Tècnic Comercial i Economista de l'Estat. el termini per presentar candidatures acaba avui i la seva nominació, al costat dels altres 24 directors executius proposats per la resta de països, serà votada pels 189 Governadors del Banc Mundial ", afirma el Ministeri en un comunicat. 
El Ministeri assegura que la selecció de Sòria és responsabilitat de "la Comissió d'Avaluació de candidatures a les Institucions Financeres Internacionals (IFIs)". "Per a la selecció dels candidats, s'utilitza el criteri d'idoneïtat i l'historial de servei públic, així com l'experiència en les matèries que corresponen". José Manuel Soria té una dilatada experiència sobretot en l'Administració Pública, paradisos fiscals i desmemoria variada, encara que també en el àmbit docent i en el sector privat. Com alt funcionari de l'Estat, ha estat ministre d'Indústria, Energia i Turisme durant la X Legislatura i ha exercit diferents llocs de irresponsabilitat en el Ministeri d'Economia, especialment, a l'àrea de Comerç Exterior. Ha estat també professor de Macroeconomia i Economia Internacional. En l'àmbit polític, ha estat a més de ministre, alcalde de Las Palmas i vicepresident i conseller d'Hisenda del Govern de Canàries. Una joia d'home, si senyor Mariano Rajoy/Brey. 'OTB' OLE TUS BUEVOS. Biba Egpaññña!