Arancha Mejías, presidenta de l'associació que va portar als tribunals a Fidere, del fons Blackstone, denuncia que la decisió de no renovar el contracte de lloguer a la seva família és "una represàlia per ser la cara visible" de la batalla dels veïns afectats. Fidere Patrimoni es va quedar amb 1.860 habitatges protegits venuts en l'etapa d'Ana Botella al capdavant de l'Ajuntament de Madrid. Aquests immobles havien estat llogats a famílies desfavorides, moltes d'ells a través de contractes amb opció a compra, com és el cas de la família d'Arancha.

La societat de Blackstone va enviar a la família d'Arancha un burofax comunicant-li que no prorrogarà el contracte d'arrendament i que ha d'abandonar l'habitatge el 6 d'octubre vinent. Dimecres passat, totes les forces polítiques a l'Ajuntament de Madrid van donar el seu suport en el ple municipal a Arancha Mejías, oferint-li suport jurídic davant de Fidere. La proposició, que va ser presentada per Ahora Madrid i el PSOE, i recolzada per Ciudadanos, considera que "no hi ha incompliment objectiu del contracte subscrit entre els seus pares i la societat arrendataria, ni causa objectiva per a la no renovació del contracte de lloguer que tenien vigent".

"Des de l'associació estem estudiant mesures legals. He de resistir. Això és clarament una represàlia perquè sóc la cara visible en la lluita contra aquest atropellament". Són paraules d'Arancha Mejías, de 28 anys, en resposta a les preguntes de ELPLURAL.COM.

Arancha té clar que es tracta d'una "venjança" contra ella per haver declarat davant la comissió d'investigació de l'Ajuntament de Madrid que analitza la venda duta a terme durant el govern de Botella: "Hi ha altres famílies a les que els hi venç el contracte en la mateixa data i no han rebut cap carta anunciant-los que finalitzarà el contracte d'arrendament, al contrari, a alguns els ha arribat la informació que Fidere es reunirà amb ells per actualitzar el seu contracte".

Fidere compta amb pisos buits al mateix barri d'Arancha, "que s'estan oferint de lloguer. Per què no ens vol prorrogar el nostre contracte, si en deu anys no hem deixat mai de pagar la renda? Ni tan sols hi ha hagut un retard. Hem pagat religiosament cada mes ".

"És una represàlia contra mi que repercuteix als meus pares. La meva família està malament, la meva mare sobretot, em trenca l'ànima, està rebent medicació per poder dormir enmig de revisions oncològiques. Això està sent molt dur".

 "Ha valgut la pena treure a la llum aquest atropellament"

Arancha porta anys lluitant, judicialment, en els mitjans i davant els partits polítics. No es penedeix. "Ha valgut la pena, encara que els meus pares perdin la casa, treure a la llum un atropellament com aquest contra tantes famílies. Em sento bé amb mi mateixa, i la meva família, tot i estar a un pas de perdre el que els va costar tant aconseguir, està orgullosa de la seva filla ".