Urdangarin se salva per ara de la presó pel seu "arrelament i conducta". L'Audiència de Palma acorda mantenir en llibertat provisional a l'exduc de Palma, tot i que l'obliga a comparèixer cada mes davant les autoritats suïsses. Iñaki Urdangarin no trepitjarà de moment la presó. L’Audiència de Palma va acordar ahir mantenir en llibertat provisional l’exduc, condemnat a sis anys i tres mesos de presó, i li va imposar únicament l’obligació de comparèixer el dia 1 de cada mes davant l’autoritat judicial competent al país on resideix, Suïssa, on es va traslladar amb la infanta Cristina i els seus fills després que esclatés l’escàndol. A més a més, haurà de comunicar al tribunal qualsevol desplaçament fora de la Unió Europea (UE) o qualsevol canvi de residència, fins i tot temporal.

Les magistrades han argumentat que Urdangarin i el seu exsoci, Diego Torres, condemnat aquest a vuit anys i mig de presó, disposen d’«arrelament suficient (familiar, social i laboral) en territori nacional», especialment el marit de la infanta Cristina, «les particulars circumstàncies del qual» són «de sobres conegudes». 

Digueu-me ignorant, però arrelament en una persona que viu a Suïssa, no sóc capaç d'entendre-ho, i conducta, no ha estat precisament molt exemplar. I a més ni tan sols haurà de pagar cap fiança. Montesquieu és deu estar estirant el quatre pels que li deuen quedar. Bo és saber-ho per si em toca a mi alguna vegada, jo estic arrelat a la Creu Alta.