Ets intel·ligent, lùcid, honest, responsable, seriós, i sense cap afany de manyuclar? De ser així no pots dedicar-te a la política municipal i menys encara a la general; això està reservat a una altra mena de personal que tot i ser inclasificable per la varietat folclòrica, està abastament definit i classificat. I ara, amb les últimes generals aquest personal ha ampliat el corral, però no us feu il·lusions, els nous mamabandùrries són calques dels vells, nomès és qüestió de temps i tocar poder per què siguin igual de corruptes que els de la vella política. 
La democracia té aquesta perversa facilitat de corrompre als adults, de la mateixa manera que l'educació de pares i mestres corromp als menors per adequar-los a ells i als polítics que els malgovernen quan siguin grans, llàstima que la majoria no creixin i siguin capaços d'arribar a adults intel·ligents, honestos, responsables i seriosos.... 

Seria bo de no oblidar que la suposada regeneració política italiana, amb Mani Pulite, l'Olivo. etc, va acabar amb Berlusconi de President del Govern i una preocupant dispersió del vot. Pitjor a Espanya però, on Manos limpias no han passat de ser uns mers extorsionistes.