Fa un dies, a Collonades vaig publicar aquesta noticia: L'Ajuntament de Vélez-Málaga (Màlaga) ha procedit a retirar una publicitat "sexista, denigrant i masclista" en què sobre la imatge d'una dona despullada i d'esquena està escrit el lema "Cómeme toer higo" (sic). La publicitat estava instal·lada en una tanca situada a l'entrada de l'aparcament públic del nucli costaner de Torre del Mar, que gestiona una empresa privada.

El tinent d'alcalde de Torre del Mar, Jesús Pérez, ha explicat avui a Efe que ahir al vespre, cap a les 19.30 hores, quan passava per la zona, va observar el cartell i immediatament va avisar l'alcaldia i la Direcció de la Policia Local perquè es procedís a la seva retirada.

Pérez ha assenyalat que la Policia Local està investigant l'origen d'aquesta publicitat i com ha arribat fins a aquest suport a l'entrada de l'aparcament, i ha qualificat l'assumpte de "molt estrany".

Per ara, l'única referència que ha trobat el tinent d'alcalde a la publicitat és una pàgina web en què apareix la mateixa imatge retirada del cartell de Torre del Mar, amb l'eslògan denunciat i l'anunci que "això només és el principi".

Pérez ha assegurat que, a l'espera del que determini l'informe de la Policia, des de la tinència d'alcaldia no es permetrà que el nucli costaner aculli una campanya d'aquest tipus, "denigrant per a la dona".

"No sabem qui ha posat aquesta publicitat, és surrealista, però no consentirem que s'utilitzi d'aquesta forma i es denigri la imatge de la dona", ha afegit.
Fonts de l'Ajuntament de Vélez-Málaga han precisat que, en principi, la tanca en què ha aparegut la publicitat no formaria part dels espais municipals per als quals hi ha una concessió administrativa, sinó de l'explotació privada de l'aparcament, qüestió que és investigada per la Policia Local.

Per la seva part, el portaveu del PP al municipi, Francisco Delgado Bonilla, ha afirmat que exigiran responsabilitats a l'equip de govern "per permetre aquesta insultant, masclista, humiliant, vergonyosa, sexista i vexatòria campanya de publicitat a l'aparcament públic de Torre del Mar". 
Ahir la cosa va continuar: La campanya sota el lema 'Cómeme toer higo', que va ser retirada fa 15 dies per l'Ajuntament de Vélez-Málaga per "sexista, denigrant i masclista", ha reaparegut aquest diumenge a les platges de la localitat en una lona arrossegada per una avioneta publicitària. En aquesta ocasió, s'ha mostrat la imatge del cos nu d'una dona tapada en gran part per una franja vermella on hi diu la paraula "censurat", informa EFE.
No entenc de que pot anar aquesta surrealista campanya publicitaria, més surrealista i amb vocació de provocar, que no pas sexista com diuen alguns diaris, encara que si es refereix al sexe, en aquest cas femení. Però la solució, la resposta a la finalitat d'aquesta campanya la trobareu a la seva pàgina web, al final hi ha un compte enrere que els digitals no han mencionat, a hores d'ara: 12d 9h. 8m. 44s.
Caldrà esperar doncs aquests dotze dies per saber de que va la publicitat figaire, podria ser d'una pel·lícula erótica o de conya, o una revista del mateix tarannà, i poc més se m'acut, ara des del punt de vista tècnic, és una bona campanya publicitaria, i barata. La resposta d'ací a dotze dies.