Com tot és molt confús, qualsevol teoria sobre els atemptats de Barcelona pot ser certa o de la conspiració. Realment ja no saps a qui has de creure davant l'allau d'informació amb que som bombardejats cada dia. A Vilaweb, Vicenç Partal especula sobre la teoria d'un atemptat de falsa bandera, en la que no hi creu, pero la contempla, i aquí que ja ho insinuaven fa un any, tornen a insistir-hi. No sóc partidari de les teories conspiranoiques, però com las meigas, haberlas haylas...

Conclou Partal: I evidentment sabem, en un altre nivell, qui és Mariano Rajoy. I recordem què van fer, ell i el govern on ell estava, l’11-M. I hem vist les mentides que durant anys una certa premsa de Madrid ha publicat insistentment sobre què va passar a l’estació d’Atocha i de fet sobre qualsevol cosa. I sabem que l’estat espanyol va negar l’existència del GAL fins que la calç viva els eixia per les orelles. I sabem, per tant, que han estat capaços de matar des del govern. I hem vist en l’operació Catalunya tot allò que fan per prevenir la proclamació de la república i quants fils diversos mouen. I resulta estrident que Margallo digués que d’un atemptat te’n pots refer però de la independència no. I no podem menystenir, en aquest sentit, fets tan remarcables com ara que els Mossos no són dins l’Europol perquè Espanya no ho vol. O que el govern de Rajoy va provar d’impedir la contractació de cinc-cents mossos més. O que s’han passat anys sense convocar la Junta de Seguretat de Catalunya. I tantes i tantes coses com aquestes… Hi ha material de sobres per a estirar uns quants fils, a veure si hi ha res, si és que hi ha res. Però és un material que reclama molta paciència, un rigor infinit i esforç sense límits, no pas frases brillants. 
Si de debò algú vol acusar l’estat espanyol d’haver fet coses anormals en relació amb l’atemptat de la Rambla, cal que presente dades incontestables i un relat sense fissures. No ens calen ni fantasia ni ganes de guanyar per KO en un minut. Perquè, ho lamente molt, però en el món les coses funcionen així: són complicades però no paranoiques. I si volem ser la societat seriosa que aquests dies hem estat, ara no ens podem permetre el ridícul de fer circular pel·lícules barates en compte de fer investigació a fons.
No ho sé, sembla molt poc probabled i massa recaragolat, encara que mai no diguis mai, que deia James Bond, pero amb aquest article, Partal ja ha sembrat l'ombra del dubte, a veure si finalment hi haurà dues línies d'investigació.