El discurs del Rei d'ahir, el de Puigdemont d'aquesta nit, o les répliques de Soraya o Ávalos no importen, són un missatge dirigit per cadascú als seus. El Rei emèrit va fer una vegada un gran discurs, que segons deia avui Marius Carol, li va escriure Baltasar Porcel, mentre que el del Rei d'ahir li va escriure la portera de Génova. El rey va voler tranquil·litzar a sectors militars preocupats per les escenes de Calella o Pineda i el seu temor a un enrocament de la situació, de fet, sorprén que no sortis a llegir el discurs vestit de Cap de tots els exercits que es fan però no es desfan.
Que apliquin el 155 sembla més que probable, peró com afirma Ekaizer podrien aplicar l'article 126:l'estat d'alarma (recordeu la militarització dels controladors aèris per part de Pepe Blanco), més fàcil d'aplicar que el 155 i que pot ser d'aplicació temporal.
Soraya no habia d'haver sortit a contestar el discurs de Puigdemont sense haver-lo escoltat, potser no hauria tingut la poca vergonya de dir el que va dir, i Ávalos del Psoe, patètic, fent la puta i la ramoneta, que els ha portat on estan.
Aqui, no hi ha mediació que valgui, per més interés que posi Mª eugenia Gay. El problema és que el posicionament del personal està massa enquistat a banda i banda, i hem arribat a un punt que no hi ha marxa enrere, o es declara la DUI, o el Govern de la Generalitat, humiliat, s'haurà de rendir al de Madrid amb armes i bagatges. 
President, no hi ha res a fer, les posicions estàn massa enrocades sobretot a Madrid i aquí ningú vol afluixar, i afluixar és perdre, o potser si: declari la DUI ja! i que sia el que els déus vulguin, perquè pitjor que quedant-no's a Espanya no ens podrà anar. Europa no mourà un dit per nosaltres, o si!, que aquests tambè van segons bufa el vent, però la filla franquista del franquista és de les que no en perdona una i té molt mala bava. La sensació és que a Madrid ja han posat la directa i van a per feina.
Vosté President, ha de triar entre frustrar al 48% dels ciutadans, o perjudicar al 52% restant, però el problema que té és com els hi explica a aquest 48% que vosté ha atiat al màxim, que es rendeix a Madrid i no s'independentitza, i comptar amb la seva reacció, mentre que el 52% restant, ja estem acostumats a fer de tontolcul i que ens la fotin del dret i del revès, i li resultarem menys problemàtics.