Mariano Rajoy s'ha plantat aquest dimarts als estudis de la Cope a Madrid per concedir la primera entrevista des de l'aplicació de l'article 155 a Catalunya i el cessament de tot el Govern. I igual que diumenge des de Barcelona -acompanyat del seu candidat, Xavier García Albiol -, ha defensat de manera aferrissada la seva decisió, i ha presumit de tenir el beneplàcit de tota la Unió Europea i d'haver-se esperat fins que no hi havia alternativa. 
El 155 es converteix així, per al PP, en un avís per a navegants. Tal com ja han fet companys de files seus, no ha tancat la porta a tornar-lo a aplicar si fos necessari. Rajoy no ensenya encara les seves cartes si l'independentisme torna a obtenir la majoria en les eleccions autonòmiques del 21 de desembre i ho fia tot a una participació "massiva" dels catalans per recuperar la "normalitat institucional". Ara bé, adverteix el pròxim Govern que haurà de ser "lleial" per tornar a aquesta normalitat, perquè "amb el 155 els espanyols han descobert que l'Estat es pot defensar". Descarta a més convocar eleccions generals si el 21-D fracassa la seva estratègia i torna a guanyar l'independentisme. La seva intenció és que la legislatura duri quatre anys llargs i tornar-se a presentar.

"Ara la gent ja sap què és el 155 i que si algú va en contra de l'Estatut, la Constitució o les lleis, es pot aplicar. Espanya es pot defensar quan se l'ataca de manera tan brutal com s'ha fet", ha assenyalat. En aquest sentit, ha fet gala de permetre als partits independentistes presentar-se a les eleccions autonòmiques després d'haver-ne forçat la convocatòria, sense obrir la porta en cap cas a il·legalitzar-los o bé prohibir-ne el programa electoral.

Jo no sé si M.Rajoy s'ha adonat que el 155, de fet, més que per defensar-se és per atacar, i de fet, és directament una dictadura intervencionista en tota regla, sense concessions i contra el que l'ùnic que hi pot valdre és la revolta, pero amb dos bemolls, no fotent el camp a Brussel·les. 
Expliquen que el dia de la proclamació/no proclamació de la república hi habia a BCN 300 policies nacionals preparats per entrar al Parlament de Catalunya per terra, aire i clavegueram -  que és lo seu - per detenir al President Puigdemont, - que per cert la Soraya encara no sap que segueix sent president - 300 policies nacionals no són res davant de 15 mil mossos si Puigdemont o Trapero haguessin estan capaços d'entendre que la revolta no es fa amb somriures, sino amb sang, pit i collons.

Per cert, M. Rajoy, abans de Bárcenas Mariano Rajoy, anteriorment hilillos de plastilina, ha burxat en el fet que dirigents independentistes hagin fet referència a la falta de preparació per declarar la independència, una prova evident, segons Rajoy, de l'"engany" al qual han sotmès als catalans. En aquest marc, ha fet constar que els polítics independentistes haurien d'estar inhabilitats per haver mentit. La periodista de La Sexta Cristina Pardo l'ha contestat en un enginyós: Pardo li ha dit que si posa el mateix llistó amb els polítics espanyols, "quedaran quatre gats". Tot i que em temo que de ser així, ell seria un dels quatre gats que quedarien.
  
Ara, de cara a les eleccions il·legítimes del 21-D, aixó pot ser Can Garlanda, el món independentista s'hi enfrontarà totalment dividit i el PSc com agrupació folklòrica transversal, i em temo que una vegada més M.Rajoy abans de Bárcenas dit Mariano Rajoy, anteriorment hilillos de plastilina, es sortirà amb la seva, i el pitjor és que aquesta vegada ho haurà aconseguit prenent alguna decisió, - ell, o la Soraya -, o sigui que el gran procrastinador una vegada més s'haurà sortit amb la seva deixant pel camí uns quants cadàvers politics més. Que vingui Antón Losada i m'ho expliqui, com expert que és en el Marianisme, car lo de M.Rajoy és per estudiar a les facultats de politología, comunicació i desinformació.