Avui és el dia en que canviem d'any, o aixó ens diuen els que manen, i sembla ser que hi ha l'obligació de anar-se'n de farra, fer l'imbècil tan com es pugui, posar-se un ridicul gorret de paper amb ulleres de "Sorro" incorporades o a banda, mentre es bufa un espanta sogres que no s'espanten per a res, i beure tant com es pugui d'aquest error de la naturalesa vinícola que és diu cava "brut". - Ai! on deu ser el Xampany Grand Cremant semi-sec de l'Anna de Codorniu que tant enyoro.
D'aquestes mini disfresses per fer l'idiota que he esmentat s'en diu "Cotillon" i ara mentre escrivia m'he preguntat a mi mateix, o sia a hom, vaja a mi o a jo.....que vol dir la paraula cotillon?, quin significat té? No he anat al Coromines que igual li dedica tres pàgines, però potser ho havia d'haver fet, car a Google, l'ùnic que he pogut esbrinar i en castellà, atès en català no hi ha opció, diuen aixó que ho transcric en castellà tal qual ho he copiat i enganxat per respectar la versió original:
"Cotillón - El cotillón (galicismo de cotillon) es un tipo de baile proveniente de Francia inventado alrededor de 1700 para ser bailado por parejas de a cuatro formando un especie de cuadrado. El cotillón fue uno de las muchas contradanzas donde los participantes (especialmente aquellos provenientes de la realeza) se juntaban para presentarse socialmente así como para coquetear con los otros bailarines mediante el intercambio de parejas que se lleva a cabo en este tipo de baile. Durante el 1800 el cotillón evolucionó incluyendo más parejas a lo que se sumó más complejas formaciones de baile siendo así un antecesor del quadrille. El square dance norteamericano es también un descendiente directo del cotillón. El nombre original en francés de este baile, cotillion, podría traducirse en español como ‘enaguas’, un tipo de bombacha muy común en la época. També diu del cotillon: Bolsa con adornos festivos y objetos de broma que se reparte en una fiesta:"

Més caos sobre la farra/gresca d'aquesta nit. ¿Què té a veure tota aquesta erudita explicació amb quatre galindaines dites tambè birimboies made in Xina que et poses a cap, ulls i boca mentre mames com un beneitó.? Ni pajolera idea.
Per cert que avui és tambè el dia de l'home dels nassos, aspecte que de menut em feia ballar bastant el paraigües, de la mateixa manera que avui és el dia de l'orellut (i no em refereixo al princep Carles d'Anglaterra o de la Gran Bretanya).
En resum, amb mi que no hi comptin massa per aquesta la nit, farè com cada any, lo més justet a casa la meva filla mitjana i a la una, al sobre a clapar, que l'endemà es el primer dia de l'any que ens ve al damunt, o sigui el 2016 (segons M.Rajoy),i haig de veure els valsos de Viena, encara no sé perquè, però s'ha transformat ja en una tradició gairebé secular i tradicionalment tradicional.
I no dic això ara, per alló de són coses de l'edat, de sempre he pensat el mateix sobre aquesta dia i de passada de les feste de Nadal en general, amb aquesta obligació de ser feliç, generós, etc etc, uns dies l'any i prou, pel que es veu. Diguessim que pertanyo a la tropa que espera amb candeletes ser al dia 7 de gener per tornar a la normalitat que no és la del Sr. Garcia Albiol, que els intel·lectuals saberuts ja se sap tenen un concepte rar del que és ser normal, per a ell, sense anar més lluny, és normal Netejar Badalona.
Res més, desitjar-vos un bon comiat d'any 2017 i millor entrada al 2018. Ah! d'un any a l'altre els problemes seràn els mateixos, no us enganyeu, o aniran a pitjor, qui ens havia de dir ara fa un any tot el que ha passat a casa nostra, no ens hom hauriem cregut si algú ens ho hagués anticipat, amb polítics a la presó o a Brussel·les, una república de 8 segons, el 155, C,s guanyant unes eleccions convocades per M.Rajoy, el sumsum, el corda i el acabose.

 BONA SORTIDA DEL 2017 I MILLOR ENTRADA DEL 2018!