Catalunya vota avui i tot és possible. Hi ha qui pensa que una patacada del PPc, o un mal resultat, podria ser el començament de l'ocàs de M.Rajoy. Altres calculen que, si l'independentisme no governa serà capitalitzat com una victòria de la Moncloa i el 155. Hi caben aquestes i altres hipòtesis. Estiguem també preparats perquè no es posin d'acord en la formació d'un govern i es repeteixin les eleccions. Tindrem més Catalunya en el pa nostre de cada dia. Hi ha qui diu que és el somni inconfessable de Rajoy.
La intuició em DIU que C,s no traurà tants Vots com és pensen i el PPC més dels que se li atribueixen, per tant qui tindrà opcions de Governar seran ERC, JuntsxCatalunya i la CUP, el que em porta a pensar que votar en Comú Podem no serà com semblava un vot útil. La pregunta és si Junqueras i Puigdemont es posaran d'acord amb qui és el president de la Generalitat, que de fet no hauria de ser-ho cap dels dos. Esperem que hagi generositat a ambdues bandes.
He escrit intuïció, però de fet és raciocini, si tenim en compte que l'1-O van votar 2.200 milions de ciutadans més uns 700 mil que no ho pogueren fer, ens dóna més del 50% del vot a favor de SI. I aquí el que em preocupa és l'ús que puguin fer els sobiranistes de la seva victòria i posterior govern del país, perquè en el fons es tracta com a prioritat de si seran capaços de dedicar-se precisament a governar, a legislar, a solucionar els petits problemes quotidians que són els que realment preocupen als ciutadans, i deixar Itaca per més endavant, si és que cal, recordar nomès als futurs Gobernants que el rebregat mandat del poble català, és d'un 48%, i caldrà tenir en compte a l'altre 52%.