Tenim als senyors del Partit del Govern un tant descol·locats i rebotats després de la patacada electoral que s'han fotut a Catalunya. Mentre s'aclareixen i depuren responsabilitats, o no, com diria M.Rajoy, i es troba a la desapareguda Soraya Saenz de Santamaria Mare de déu i de l'amor bonic, diuen que Mossèn Fernández Díaz ha arengat als seus encomanant-se a Sant Ignasi de Loiola. Mentrestant, Rafael Hernando, home seriós, formal i pragmátic no va per aquests viaranys. Camina l'home preocupat pels bots russos (encara que no sap bé del tot que va això dels bots) i ara insisteix a exigir mesures de control a les xarxes socials "contra l'anonimat". Ja hi ha qui li ha contestat que en aquesta xarxa ja hi ha prou control i que hauria de preocupar-se més per altres xarxes i altres comptes a països aliens, com Suïssa, sense anar més lluny.
De les noticies relacionades amb la corrupció no ens falta la ració de cada dia, però avui parlaré de les directament relacionades amb les coses del menjar. I és que, mentre Fernández s'encomana a sant Ignasi de Loiola, o a sant Apapucio 'el del prepucio', Rajoy ha recorregut a la ministra que afirma governar amb l'ajuda de la verge. Fátima Báñez li ha preparat a Mariano un canvi d'imatge per intentar que sembli més maco, més dialogant i més governant. Si alguns li retreuen al president la manca de negociació a Catalunya, Rajoy Brey ha reunit els sindicats ia la patronal i ha comparat la situació ni més ni menys que amb els Pactes de la Moncloa de 1977. Aquells que van ser decisius quan Espanya  aparentment sortia de la dictadura.
I que n'és de bo el president en el plasma del Telenotícies, que ens apuja els sous per Nadal, com si fossin estrenes de nadal (l'aguinaldo en català antic). Encara que, a dia d'avui, el Fons Monetari Internacional, la Comissió Europea i l'OCDE pronostiquin que aquests condicionants no es complirien. Com a molt, només l'any que ve. I no té per què aplicar-se als convenis. Després, ja veurem. Que el salari mínim pugi el 5% el 2019 i el 10% el 2020 està per veure. Tant de bo.

Curiós el Sr. Hernando, mentider i manipulador compulsiu, membre d'un Govern que a usat com vol aquestes xarxes socials per perjudicar als seus rivals polítics a força de fakes, insídies i manipulacions, directament o a través dels seus trolls, que uns quants en tenen, Brunete mediàtica a banda. Imagino que potser el que pretenen o volen pretendre és controlar Internet i el que es publica a la xarxa que no els convé o interessa, encara que sigui en diferit, i com ja sabem que aquests del Govern quan s'hi posen s'hi posen, per publicar el que sigui que no els interessi o convingui ja sabem que acusaran a qui sigui del delicte d'odi, (que es tendencia gratuïta i banal) i apa! tots a la presó, menys ells, els lladres de diners i segrestadors d'idees.

Francesc
Puigcarbó