No se qui són Medium, pero aqui expliquen fets que no se sabien fins ara relatius als atemptats de Barcelona de fa quatre mesos que impliquen a l'Estat espanyol. La informació sembla fiable, encara que mai se sap, no sóc pas amant de teories conspiranoiques, però sembla prou versemblant el que els de Medium expliquen, llegiu i jutgeu....

"Fa quatre mesos que Barcelona va patir un atac terrorista, però malauradament, part de la història roman a les ombres. Comencem pel principi.
Abdelbaki Es Satty va ser un imam marroquí amb activitats radicals prèvies que va ser reclutat com a informador per l'Agència Espanyola d'Intel·ligència (CNI). Aquesta cooperació va impedir que Es satty fos expulsat per un jutge, tot i que havia estat involucrat en el narcotràfic.
Es Satty va ser abordat per un neonazi espanyol per aconseguir armes per atacar a una editorial jueva i segrestar un gerent jueu en un banc català. La trama es va desmantellar el 2015.
Sent Satty un risc clar per a les comunitats jueves, el servei d'intel·ligència d'Israel el va col·locar sota una vigilància electrònica especial. Es Satty va reclutar una cèl·lula de joves sense activitats radicals prèvies per a una nova trama terrorista. Van tenir una casa a Alcanar, un poble del sud de Catalunya, i van començar a comprar materials per preparar els explosius. El pla semblava una vaga contra la sempre apassionada església de la Sagrada Família, un punt turístic, amb un camió ple d'explosius.
Mentrestant, la vigilància israeliana, sense saber que Es Satty era informant, va concloure que els seus patrons d'activitat coincidien amb els d'un atac terrorista imminent.
El servei d'intel·ligència israeliana va emetre avisos sobre els preparatius terroristes a l'Agència Espanyola d'Intel·ligència i al Departament de Patria. També es va informar a la Intel·ligència Americana de l'amenaça.
El 31 de juliol, el grup Exeintel, un contractista d'intel·ligència privada, també va compartir informació crítica sobre els atacs imminents amb Espanya, els EUA i altres agències europees. Publicat posteriorment pel diari Publico 
Després de la manca de resposta eficaç del govern espanyol i de la temor d'un proper atac, el Servei d'Intel·ligència d'Israel va enviar operaris a Barcelona per protegir els edificis clau de la comunitat jueva local.
A la nit del 16 d'agost, es va produir una explosió a la casa Alcanar on la cel·la preparava els explosius i va matar a Es Satty i un altre terrorista. La policia catalana va iniciar la investigació del lloc. L'endemà, el 17 d'agost, a la tarda, els terroristes restants van improvisar un atac i van arribar a un popular destí turístic, el bulevard de Las Ramblas, amb una furgoneta. Quinze persones moren i més de cent persones resulten ferides. Les víctimes eren de 34 nacionalitats. La policia catalana va trobar ràpidament i va disparar als terroristes. Aquella nit, un segon equip amb cinc dels terroristes restants va atacar la ciutat costanera de Cambrils. Una dona va morir i cinc persones van resultar ferides. La policia catalana els va disparar a tots, impedint-ne altres víctimes.

L'Estat islàmic es va responsabilitzar dels dos atacs. Encara no s'ha verificat, ja que és la política habitual de reclamar la responsabilitat de qualsevol atac islamista radical.
Malgrat la resposta ràpida i efectiva de la policia catalana, la premsa espanyola va atacar els Mossos d'Esquadra per manca de coordinació amb la policia espanyola. També es va fer públic que el Departament de Patria Espanyola va negar a la policia catalana un accés crític a informació internacional sobre terrorisme i crims. Un dels diaris més grans d'Espanya, El Periodico, va publicar una suposada advertència terrorista de la CIA a la policia catalana. Aquesta nota es va considerar posteriorment com una falsificació ja que va fer algunes ortografies i errors tipogràfics per a una escriptura espanyola en anglès.

Al novembre, la intel·ligència espanyola va haver d'admetre públicament que Es Satty havia estat informador (https://www.elnacional.cat/es/sociedad/iman-ripoll-cni-prensa-internacional_213696_102.html). La veritable pregunta aquí és: Per què el Govern espanyol es nega a actuar tot i diverses advertències sobre un atac terrorista imminent provinent de fonts autoritzades? Va ser aquesta inacció motivada pels problemes polítics actuals entre Catalunya i el Govern espanyol?. Com que persones de 34 països han estat ferits o han perdut vides, el públic d'aquests països ha de pressionar els seus propis governs per exigir explicacions clares d'Espanya. via Medium."

Llista de països amb víctimes dels atacs de Barcelona: Algeria. Argentina. Australia. Austria. Belgium. Canada. China. Colombia. Cuba. Dominican Republic. Ecuador. Egypt. France. Germany. Greece. Honduras. Hungary. Ireland. Italy. Kuwait. Macedonia. Mauritania. Morocco. The Netherlands. Pakistan. Perú. The Philippines. Romania. Spain. Taiwan. Turkish. United Kingdom. USA. Venezuela.