Encara que ho sembli, o ho pugui semblar, aquesta noticia no és de "el mundo today". Tot i el seu contingut surrealista, sembla ser certa, almenys així la publiquen a el diario.es, encara que....
  • ÚLTIMA HORA: Informa el nostre corresponsal especial des de Sixena ('Aragó) Brad Isolda que la noticia no és tal com es deia: Méndez de Vigo pide retirar el último recurso para devolver los bienes de Sijena a Lleida: "No se ha hecho con mi autorización". Ah! ara ja em quadra més. Parecíame raro, raro, raro.
Encara que ho sembli, aquesta noticia no és de elmundotoday, tot i el seu surrealisme, sembla certa, almenys així la publiquen a el diario.es.

La Generalitat ha presentat un segon recurs en què demana la "devolució" de les 43 obres de Sixena al Museu de Lleida. Un recurs que compta amb l'autorització del ministre de Cultura, Íñigo Méndez de Vigo, per recuperar les obres que van sortir del Museu el passat 11 de desembre de camí a Aragó. Segons publica El Heraldo de Aragón, en el seu recurs el titular de cultura sol·licita la devolució de les obres "per haver sortit sense haver-se respectat el procediment legalment establert".
Com ja van fer en el primer recurs, els serveis jurídics catalans critiquen l'actuació del magistrat del jutjat d'Osca que va autoritzar l'entrada al Museu dilluns passat. Unes mesures que consideren "injustes i desproporcionades" en permetre l'ús de la força per emportar-se les obres. El lletrat de la Generalitat titlla d'extraordinària actuació fora dels horaris habituals d'intervenció, i considera que els funcionaris del Museu no eren "mereixedors" del tracte a què van ser sotmesos. "Acordar la utilització de la força contra aquest museu públic i els seus funcionaris resulta incomprensible", apunten. 

Ai quan se n'assabenti el germà del Méndez de Vigo, se va a armar un follón que zu vais a enterá. I al Lamban li pot agafar un cobriment de cor. Pero que ningu s'esveri ni es posi massa content, suposant que suposéssim que ja és molt suposar que les 43 obres que ara romanen al Monestir de Sixena tornessin al Museu de Lleida (la torre d'aire condicionat no cal), més d'hora que tard tornaran a Sixena de nou, i així hauran superat el rècord de Dalí traslladat tres vegades. I és que és ben cert que des que el varen desenterrar, a aquest país pasen coses molt surrealistes.