COMIAT D'UN DIBUIXANT


'El Periódico' acomiada el dibuixant Ferreres, després de més de 20 anys. La mesura arriba en un moment de màxima distància entre els acudits i la línia editorial del mitjà. 
Miquel Ferreres, autor d'una icònica tira còmica a 'El Periódico', deixarà de publicar al diari a finals de febrer, després que el mitjà hagi decidit prescindir del seu llapis i la seva firma. Amb més de 20 anys de presència al diari, les seves anàlisis en forma de vinyeta són un contingut d'aquells que defineixen una capçalera. Els últims temps, però, la bretxa entre la línia editorial del diari –que ha anat escorant cap a l'unionisme– i els dibuixos de Ferreres era evident.
L'empresa només ha arguït motius econòmics i de reestructuració per a la mesura, però l'autor reconeix que, des de feia temps se li feia evident la incomoditat que causaven internament alguns dels seus dibuixos. En tot cas, 'El Periódico' està tramitant un ERO que persegueix reduir el 45% de la massa salarial.
L'humorista ha sigut especialment crític amb la repressió aplicada per l'Estat contra l'independentisme a partir de l'1-O.
"Hem d'observar cap a on van la comunicació i els mitjans", ha explicat Ferreres a l'ARA. "I estar alerta, perquè la gent se suposa que paga per estar informada. Però si s'empassa coses verinoses que el mercat va servint, potser al final acabarem tots intoxicats. Que en un país democràtic el president d'un país feliciti la premsa per haver marcat el pas davant l'enemic, per exemple, és molt significatiu". 
Patint com a lector que sóc des del primer exemplar de el periódico, la opinió i la línia editorial de l'actual director i alguns dels seus col·laboradors, no em sorpren aquest acomiadament, aquesta mena de personal poc tolerant sol tenir problemes en respectar la pluralitat d'opinió i la llibertat d'expressió, per convicció, tarannà i tambè per que qui té el cul llogat no seu quan vol, i el deute astronòmic de el periódico, el té amb qui el té i es pot ajornar, però aixó té una servitud, un preu. El seguiré comprant cada dia, per que a la Nuri li agrada llegir-lo per la tarda, pero jo no el penso llegir més, aquesta mena de periodisme venut com una bagassa al caler, no m'interessa. Roma no paga als traidors, però Madrid si. Nomès em sap greu per l'Espinàs, però podria fer una excepció si no li ho dieu a ningú, i continuar llegint cada dia el seu petit observatori, que no és petit sinó molt gran, i savi.



11 Comentaris

Més recent Anterior