El Congrés votarà eliminar 'Diputats' del seu nom per ser més inclusiu. La proposta, iniciada per Compromís, va ser debatuda fa dos mesos, però PP i Ciutadans la van parar en l'últim moment perquè considera que la comissió s'estava excedint de les seves competències.
La Comissió d'Igualtat del Congrés votarà la setmana que ve la iniciativa per la qual es promovia un canvi de denominació del 'Congrés dels Diputats' per només 'Congrés', amb l'objectiu d'aconseguir un llenguatge més inclusiu a la Cambra. La proposta va ser debatuda fa dos mesos, però el PP i Ciutadans la van parar en l'últim moment perquè considera que la comissió s'estava excedint de les seves competències. Ara, finalment, podrà votar-se.
En la mateixa situació es troba una iniciativa socialista per la qual s'instava a la pròpia cambra baixa a complir amb la igualtat efectiva entre homes i dones en l'elecció, tant dels membres de la Mesa com de la resta dels seus òrgans, de manera que la representació d'un gènere no sigui mai superior al 60% i, per tant, l'altre quedi relegat a una xifra inferior al 40%. La iniciativa de Compromís cridava a modificar la denominació del Congrés eliminant 'dels Diputats'. La defensora d'aquesta proposta, Marta Sorlí, va assenyalar que no seria una novetat, ja que és així com es coneix al Senat o als ajuntaments que "no són dels senadors ni dels regidors".
Ho comentava l'altre dia quan les Portavozas d'Irene Montero, com encara no se li havia ocorregut a ningú lo del nom de 'Congrés dels Diputats', i no és aquest un tema intranscendent, perquè cert és que seria més correcte que se li digués Congrés dels Diputats i diputades, i uixers, i taquígrafes, i seguretat, i servei de neteja, etc. 
Millor si li treuen els diputats, i es queda en Congrés a seques, com és Senat a seques, o Ajuntament, però en aquest sentit, ¿Ajuntament hauria de ser Ajuntamenta? i ¿jutjat hauria de ser també jutjada?. Em dóna la sensació que amb tot això ens perdem en eufemismes purament semàntics que no solucionen la discriminació real de les dones que ve de lluny i segueix sense solucionar-se.
Per cert, i tornant al tema de la paritat; a l'entrada del Congrés hi ha dos lleons, un a cada banda, i un d'ells sense gònades - diuen -, potser seria més correcte retirar-lo i en el seu lloc posar-hi a una lleona, i així es quadraria el cercle.