EL DIA DE PUNXSUTAWNEY PHIL



Avui, día 2 de febrer de l'any de desgràcia del 2018 és la Candelera que com resulta que enguany plora i riu alhora, segons deia aquest matí Mónica Usart, vol dir que el fret és viu o no, alhora. Però avui també és el dia de Punxsutawney Phil, la famosa marmota dels EEUU, que si no falla res i fa bé la seva minsa feina, realitzará un "pronòstic" de la durada de l'hivern basant-se en el resplendor dels raigs del sol quan surt del seu cau. Però (semprè hi ha un però) aquestra tradició centenaria als Estats Units està amenaçada: El grup defensor dels drets dels animals Persones per l'Ètica en el Tracte dels Animals (PETA) va demanar fa uns anys treure a Punxsutawney Phil, que realitza aquest "pronòstic". PETA sostenia que la cerimònia matutina a la qual assisteixen prop de 40.000 persones pot ser traumàtica per a la marmota que normalment estaria hivernant en aquesta època de l'any. "Les marmotes són animals tímids i donats a sentir por i estrès quan estan fora dels seus caus", va indicar PETA en un comunicat. "Cada any, el 2 de febrer, Punxsutawney Phil és tret per enfrontar-se a grapejades i centenars de persones sorolloses, amb els flaixos de les càmeres", varen afegir els sesuts responsables de PETA, que proposen que la marmota sigui substituida per un robot.
Els responsables de Phil, es varen defensar de les acusacions de maltractament cap aquest, explicant que anualment rep una revisió mèdica i que viu en un recinte zoològic que té aire condicionat a l'estiu i calefacció durant l'hivern. A més, una marmota robot no podria comunicar el seu pronòstic al president del club, que afirma que és l'únic al món que pot parlar amb marmotes.
Per als amants de les marmotes que no estan disposats a passar una nit gelada a l'espera que Punxsutawney Phil surti del seu cau, els organitzadors ofereixen també el pronòstic per a telèfons mòbils. I vist tot aixó, em quedo amb la Candelera que no genera tanta controversia, i els de PETA, que la fan petar de pena, no s'hi poden posar, car aquests de PETA venen a ser com l'SGAE però amb una altra mena d'animals. I una vegada més tornem a una societat malalta d'ella mateixa que d'esquenes als problemes reals perd el temps en disquisicions desquiciades com aquesta de Phil la marmota a qui volen substituir per un robot per respectar el seu estatus. Potser el robot encertaría més, car la marmota no passa del 30% d'encert en el seu pronstic. Ves que no li agafi estres en perdre una feina tant estressant com treure el nas i mirar-se l'ombra un cop a l'any.

Publica un comentari a l'entrada

Més recent Anterior