El principal problema de la majoria d'espanyols, o almenys dels opinadors espanyols dels diaris de Madrid que influeixen i molt sobre els seus lectors, és la ignorància, el desconeixemente, el poc que han viatjat i coneixen de Catalunya, o directament la mala fe, alló que deia Machado d'Espanya: envuelta en sus andrajos, desprecia cuanto ignora.
Vegeu i llegiu aquest vomitiu article a l'ABC del seu sots-sotacarro-director, un tal Luis Ventoso, que potser s'hauria de dir Ventosidades en comptes de Ventoso. És un missatge que com la pluja fina a base de repetir-lo va quallant entre la gent i fa que apareixin indigents mentals que diguin bestieses com aquesta.
El primer que se m'acut, és que si alguna cosa s'ha fet una mica bé a Catalunya, és la llei de normalització lingüística, que ha servit més que res per evitar la desaparició del català, la llei de normalització a TV3 i la radio en català, la bona i amb molta audiència de radio que es fa en català. I això és el que cou i no suporten, sense adonar-se'n desde la meseta, que de fet tant el català com el castellà són dialectes o hereus del llatí, i que per tant, el català és anterior en el temps al castellà atès que hom sàpiga els romans no varen venir a la península en helicòpter. Però clar, la nació més antiga del món, que de fet ja existía quan algú va crear el món, o sia després de la nació catalana, això no ho entén, no ho vol entendre i no ho suporta, i arribats a aquest punt, és quan un enten que hi hagi gent que es vulgui separar d'aquesta entelequia rancia, ignorant i supremacista, llàstima que els que comanden aquesta separació ens hagin traït, mentit i hagin estat uns passarells que ens han dut a retrocedir a l'any 1978. A tots ells, uns i altres, moltes gracies.