ÚLTIMS ESCRITS:
latest

Matins.SI - Matins.NO - o els S.M.S de mitjans públics o privats


És pràctica habitual en els medis audiovisuals demanar la participació dels oients enviant missatges SMS per donar la seva opinió sovint sobre qualsevol bajanada, i fins i tot alguna vegada sobre qüestions serioses: Matins.si, Matins.no etc.
Aixó té un cost per la persona que envia l’SMS, i un benefici que es reparteixen a mitges les companyies de telefonia mòbil i el medi que convida a participar als oients. És una manera de guanyar diners extres a costa de la bona fe de la gent, SMS que no serveixen per a res, perquè normalment es SI o NO, o sia de matisacions zero, i el resultat que donen aquestes participacions, és com a mínim dubtós.
Hi és clar, les ràdios i televisions privades poden fer el que vulguin en aquest sentit, tot i que en algun cas a mi particularment no m’agrada que fomentin les apostes (l’últim en escurabutxaques del segle XXI). A Rac1 prou que en parlen d'aquest tema a la seva secció d'esports amb anuncis de Maldini incitant a apostar. Ara, que no m'agradi a mi és una questió personal, de fet com a emisora privada en aquest sentit poden fer el que vulguin, sigui étic o no.
Ara, el que no tinc tant clar és si les ràdios i televisions públiques, subvencionades amb els diners dels nostres impostos poden legalment fer-se amb uns ingressos extra amb l’enviament del susdits SMS.
Tenint en compte que normalment les públiques són deficitàries de mena per qüestions de politiqueria i amiguisme, i l'Estat ha de fer-se càrrec dels seus dèficits de tant en tant, que a sobre fotin els calés a la gent amb els SMS, com fa per exemple TV1 quan retransmet partits de futbol, no em sembla gens correcte.
« PREV
NEXT »

11 comentaris

 1. Et fas preguntes oportunes: crec que no hi ha cap finançament transparent per aquí. Però a més a més, hi ha una absència brutal d'ètica en aquesta pràctica quan es fa des d'un organisme públic.

  ResponElimina
 2. res, que només signo el comentari d'en Lluís. No cal dir res més :(

  ResponElimina
 3. Ja fa temps que penso en el que dius, programes suposadament seriosos com el d'en Cuní crec que queden 'tocats' amb aquestes pràctiques, a part del fet que els espais on es transmeten els missatges d'aquest públic espontani fan pena i sovint semblen una galeria de disbarats.

  ResponElimina
 4. Podrien demanar que s'enviés mails i publicar-los, que surt gratuït, no? Sota la fal·làcia que "et conviden a participar", et treuen uns calerons.

  ResponElimina
 5. Han d'ingressar molts diners Lluís, tota aquesta història que no és el tema dels SMS, dels 902,903,904,905 remena milions d'euros i aquñi el Govern és incapaç d'aturar-ho per no perjudicar telefónica. Una vergonya!

  ResponElimina
 6. Molt bé Montse, doncs la resposta que dono al Lluís és vàlida també per a tu. Una cosa oblidava, La meva sogra com dorm poc a la nit, a les tantes de la matinada ja està veient la tele i em parla d'aquests concursos que has de trucar a un 905 per endevinar una pregunta sovint aparentment de resposta molt fàcil, però que la gent no encerta gairebé mai i que si truques et maregen una bona estona mentre el comptador del 905 va corrent. No se si ho diu per experiència pròpia o aliena, a vegades és millor no preguntar.

  ResponElimina
 7. Júlia, seriós i Cuní no rima, deixem-ho en vanitosa i fàtua endogamia mal apresa als EEUU de com s'ha de conduïr un programa de TV. I a sobre esquilmant als televidents que truquen. País! - que diria Forges

  ResponElimina
 8. Benvingut Albert, no demanen mails perquè no en poden treure cap profit, i si més d'una molestia. Son dropos pero no beneits.....

  ResponElimina
 9. Hola Francesc,
  M'agrada que hagis tret aquest tema i que ho facis per denunciar-ho com un mal exemple i pràctica a condemnar.
  Fixa't que no donen pas l'opció alternativa d'enviar-ho per missatgeria electrònica, que surt "gratuïta " a la gent que ja paga ADSL...
  Es una estafa a petita escala, perquè queda clar que no repercuteix en res vàlid (com no siguin sopars extra que facin en Cuní i el seu equip).
  I com que a mi em cauen més aviat bé aquest d'en Cuní, demano formalment des d'aquí que sigui la Pilar Rahola l'encarregada d'obtenir d'en Cuní el compromís que els calés generats per aquest SMS vagin a parar a alguna causa solidària, rotativa com la Marató anual.
  I que si ha de continuar l'expoli SMS que hi hagi també l'opció de participar-hi per melec (missatgeria electrònica).
  O això o denúncia i petició pública de boicot a la participació en aquesta mena de pseudoenquesta que no porta a res de res.
  I per si serveix d'alguna cosa a algú,
  proposo que llegiu i practiqueu el Desenquestem (sic)  Sani Girona
  ______________________

  Dipofilopersiflex II
  http://dipofilopersiflex.blogspot.com

  ResponElimina
 10. Totalment d'acord, una gran vergonya!!!

  ResponElimina
 11. es com quan has de trucar a reclamacions d'una compantia i és un 902, vaja reclamació! i vaja atenció al client!

  ResponElimina