ÚLTIMS ESCRITS:

NÚRIA PÒRTULAS EN LLIBERTAT PER FALTA DE PROVES


L'Audiència Nacional la va condemnar l'any 2009 a dos anys i mig de presó per suposada col·laboraració amb un grup anarquista italià proporcionant dades d'institucions públiques catalanes. Ara el Suprem tomba la sentència perquè considera que no hi ha prou proves que demostrin aquesta relació. L'activista va ser detinguda a principis del 2007 i es va passar quatre mesos a la presó fins que va sortir en llibertat sota fiança.
En la sentència, el Tribunal Suprem assegura que s'ha vulnerat la presumpció d'innocència de la jove i el seu dret a la intimitat. Segons el Suprem, "no consta provat que l'acusada hagi contactat amb un grup o organització terrorista ni que hagi intentat col·laborar amb un grup d'aquesta naturalesa, sinó que el que realment s'ha acreditat és que va contactar amb un amic que es dedicava a fer actes incendiaris amb finalitats terroristes".


Finalment no han tingut més remei que rendir-se a l'evidència, i l'evidència és que no hi havia proves contra ella, i aixó ho sabien des del primer moment, malgrat tot l'han tingut detinguda 4 mesos i en llibertat provisional sota fiança gairebé tres anys. El seu cas és un cas de detenció preventiva sense cap respecte als seus drets com s'havia dit per activa i per pasiva des del primer moment. És la manera que té l'Estat Espanyol de respectar els drets i les llibertats dels ciutadans quan li sembla, efectes col·laterals de l'11S i l'11M. Segons el seu dubtós criteri, un ciutadà és culpable fins que es demostri el contrari, i si es tarda gairebé tres anys, s'arxiva el cas i es queden tan amples.
*

2 comentaris:

  1. Quin desatre! Però ningú no li treu ni li traurà el temps de no vida

    ResponElimina
  2. es la nova democracia post 11-s/11-M, el ciutadà es culpable fins que es demostri el contrari.

    ResponElimina