THE ECONOMIST I CATALUNYA. . .


"El setmanari britànic The Economist dedica en el seu pròxim número un breu comentari a la situació de Catalunya, a què es refereix com a "terra de la prohibició", i es pregunta "què més" que s'hi il·legalitzarà, després del burca i les corrides de toros.
"Els catalans li estan agafant el gust a prohibir qualsevol cosa que els molesti", afirma la publicació, que considera que prohibir les corrides a Espanya és "una mica com si un Estat alemany prohibís les salsitxes o una regió francesa condemnés aquelles boines empipadores". A més, sosté que, a l'aprovar la prohibició "a molts catalans els preocupa menys el benestar dels animals que rebutjar el toro com un símbol d'Espanya" i que alguns parlamentaris nacionalistes van recolzar la prohibició com a "venjança" per la retallada de l'Estatut per part del TC. EL PERIÓDICO"-

Potser hi entenen d'economia als de The Economist o possiblement tot el que sàpiguen és posar aquest nom al seu diari i poca cosa més, car van bastant desinformats els fills de la Gran Breta nya sobre Catalunya. De fet tal i com donen la informació sobre tot en l'apartat on diuen que alguns parlamentaris nacionalistes van recolzar la prohibició com a "venjança" per la retallada de l'Estatut per part del TC, demostren ja ignorància total de com ha anat aquesta questió de la prohibivció de les curses de toros a Catalunya, la ILP i tot el procès. De fet dona la sensació que aquesta noticia l'ha dictat algun corresponsal o becari que deuen tenir a Madrid, car aquesta es la consigna de la Brunete sobre aquest assumpte i no paran de matxucar-ho tot el dia. I arriba un moment que entre els de Madrid, ara els Britànics de the Economist, els altres que creeen un grup de Facebook (ja en son 4000) per boicotejar els productes catalans, a un servidor sense ni tan solsm escoltar Wagner, li venen unes ganes bojes d'envaïr Polónia. I clar, els catalans no hem prohibit res, puix això és cosa del Parlament, peró posats a prohibir coses que no ens agraden podríem prohibir els "idiotes i els ignorants", però n'hi ha tants que seria un problema.
Qui ha d'estar preocupat és el Senyor José Maria Ruiz Mateos que té ubicades moltes de les seves empreses a Catalunya. Ja deia jo que Don José Maria tenia cara de nacionalista separatista.

*

4 comentaris:

 1. És tot com un gran despropòsit. El boicot als productes catalans, que ve a resultar un boicot a si mateixos ( o si no que li ho preguntin al Ruiz Mateos) Els fills de la Gran Bretanya, fotent-les-hi de cavall estant...Una cosa tan senzilla com una iniciativa popular , en la que 180.000 persones, sense altre afany que evitar un espectacle sagnant, més propi de la època en que es feien execucions públiques, ve a resultar un greu atemptat a la sacrosanta unitat d’Espanya i la seva bíblia, la Constitució... Sembla que ens hàgim begut l’enteniment tots plegats...O són ben bojos aquests romans, com deia l’Obelix.

  ResponElimina
 2. Em sembla tan desafortunat que caldria saber qui és el periodista, i sobretot quines fonts fa servir. Suposo que es mira La Razón, o bé li han dit que el millor contacte a Espanya és un tal Jiménez Losantos.

  (per cert, Francesc, que avui t'he dedicat el post).

  ResponElimina
 3. i tan bojos Ramón, bojos i ignorants

  ResponElimina
 4. Normalment Lluís aquests corresponsals o becaris de mitjans Britànics o Americans es belluguen per Madrid i en l'ambient de caverna i la Brunete.

  Ja m'he passat per casa teva, es que al matí t'he deixa't un comentari i com no tinc posat l'RSS no havia tornat a passar.

  ResponElimina