BLOCS MEUS

BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ

LA NIT DELS IGNORANTS


"El pastor radical Terry Jones, que ha acaparat l'atenció mediàtica a tot el món pels seus plans, ja cancel·lats, de cremar exemplars de l'Alcorà, va arribar ahir a la nit a Nova York amb la intenció de reunir-se amb l'imam que promou una mesquita a la zona zero."

Tenim el món mediàtic sencer pendent d'un pastor que té una esglesia a Florida amb 50 feligressos que els segueixen, a veure si s'clareix d'una vegada i crema o no crema un o varias exemplars de l'Alcorà; en aquest sentit que ningú es  preocupi que al món n'hi ha molts d'exemplars i si no jo en tinc un a casa guardat a pany i forrellad per si fes falta.
A l'altra banda els integristes islàmics que se l'agafen amb paper de fumar ja els tenim revolucionats, esverats, manifestant-se i renegant contra occident i de moment al Pakistàn ja hi ha hagut un mort en una manifestacó conta el quarter de l'ONU, un mort que podrien apuntar a l'haver del Sr. Terry Jones.
-
Tota aquesta història té a veure amb que al Sr. Jones que per cert es diu igual que un component dels Monthy Piton, no li agrada que construeixin  una mesquita a la Zona Zero de NY, lo qual d'entrada sembla una provocació per ments obtúses i retrògrades com la del Sr. Jones, però que a mi em sembla un exemple de concordia i tolerància dels uns i dels altres fer-la. Dit aixó, em pregunto però si els islàmistes estarien d'acord amb que es construïs una catedral Catòlica o Protestant a LA MECA.
-
Ja us diré jo la resposta NO! ni pensar-hi. Per tant no cal discutir gaire, i la mesquita a la Zona Zero no s'hauria d'edificar, o juguem en igualtat de condicions o no hi ha res a fer i s'ha acabat fer el pànfil. Perquè aquí, el fons de la qüestió es que s'han d'acabar les contemplacions amb l'Islam integrista.
Ens separen 500 anys de civilització amb ells que fan sigui impossible arribar a entendre'ns. Resten instal·lats en una edat mitjana que ja els hi va bé i de la que no tenen cap ganes de sortir-se'n. De les noves tecnologíes agafen el que els hi convé i la resta la maleeixen. És l'inconveniet dels governs teocràtics on no hi ha la divisó de poder i l'ombra sinistra dels déus planeja sobre tot el país, mal interpretada pels homes.
-
De fet tan el Pastor Jones com els integristes islàmics viuen instal·lats en la Nit dels Ignorants de la que no poden, no en saben ni en volen sortir, i al seu voltant un 2o% del món compost per una sociedat idiota i decadent i la resta entestats com poden a sobreviure, observen atònits com un pastor de Florida pot encetar amb la seva obstinació una crisi, una confrontació entre dos mons, de consequencies imprevisibles.
-
D'alguna manera tot aquest desori de societat se n'ha d'anar en orris i estaria bé que tot plegat comences per un Pastor amb cinquanta feligresos de Florida. Está bé i gairebé és com hauria de ser. Res grandiloqüent, ans al contrari, una causa minsa, ridícula és el que pertoca. Ni a Huxley o a Orwell se'ls li hauria ocorregut. 

11 comentaris :

 1. Ni al Almodovar se le hubiera ocurrido presentar a un pastor con la pistola encima la Biblia...kafkiano ¡¡¡¡¡¡¡salut

  ResponElimina
 2. Quizás a Berlanga
  si se le habria ocurrido.

  ResponElimina
 3. El tal Jones gasta uns bons “co-jones” amb la seva collonada- com diries tu mateix- Malgrat que portem quatre mil anys de cultura religiosa a les nostres espatlles, que ens condicionen moltes de les nostres costums, ja seria hora que les tres religions que provenen de la Biblia es plantegessin la voluntat de controlar la societat imposant els seus models a tothom. Com que no serà així i seria ingenu pensar-ho, doncs Això implica la seva desaparició. Opino que les instàncies oficials del món han madurat suficientment com per què es dediquin a eradicar aquesta dèria que nomes s‘entén des de l’ànsia de poder fanàtic d’uns i la misèria econòmica i l’analfabetisme d’altres. Si no és així, a mig termini, estem abocats a una altra edat mitja.

  ResponElimina
 4. ¿Que hay más imbécil que un idiota? Ochocientos millones de idiotas que le hacen caso.
  Cada uno busca feligreses a su manera, la Chichiolina, (ese monumento de la política italiana), buscaba feligreses enseñando las tetas (De la Vega, no sigas su ejemplo); una bonita costumbre poco arraigada, por cierto, y que seria beneficioso para elevar la moral del pueblo. Pues una enseña teta y el otro...su "careto amargado" y de no haber conocido a una Chichiolina como Dios manda en la vida.
  Si se dedicasen más a follar y menos a joder, mejor nos iría a todos. Lo digo por los "supuestos religiosos salvapatrias-salvaalmas" del Islam, esos que se dedican a matar a "Cichiolinas" a pedradas.
  Del co-Jones, paso de hablar que conozco yo más gente que feligreses tiene ese...no es significativo...

  ResponElimina
 5. Totalment d'acord amb el que dius. Jo he capgirat la seua foto en el meu post d'avui, seguint una tradició valenciana cap els intolerants amics del mistos. Per cert, he coincidit amb Alberich i també li dic Terry Co Jones. Bona diada.

  ResponElimina
 6. En una de Buñuel, quizás en El discreto encanto de la burguesía, aparecía un cura -un obispo, quizás- armado con un rifle; creo que mataba a un feligrés después de haberle tomado confesión. Derecho al cielo.

  ResponElimina
 7. Ramón, no es posaràn mai d'acord, lo de Co jones estava cantat, tot i que la Gracia es que un Monty Phiton es diu terri Jones. Jo veig al Jones aquest actuant a la seria Hotel Fawlty.

  ResponElimina
 8. Pués mira Temujin, yo hubiese votado por Cicciolina, el parlamento seria más divertido, aunque en Brasil se presentan a las elecciones Romario y Bebeto, o sea que...
  Al final el Co Jones no quemo alcoranes però otros toca co jones si.

  ResponElimina
 9. Vicicle, a veure si de cap per avall li pujaràn les sangs al cap i encara s'esverarà més l'home.

  ResponElimina
 10. Pepe, Curas armados Berlanga ha sacado a más de uno. Y por otro lado no se si recuerdaa la escena de Aguirre o la cólera de Dios en la barca cuando el sacerdote le dice a un indígena enseñandole la Biblia, escucha la palabra del señor! y al ponerse este la biblia en la oreja para escuchar, saca la espada y se lo carga por mofarse de Dios. Sonaos ha habido siempre y sienmpre los habrá.

  ResponElimina
 11. l'altra dia van fer scary movie3 i surtia un pastor protestant amb el vestit clàssic i sobre una guerrera militar de color caqui que representava en mel gibson a la pelicula (signs)

  per la figura de sacerdot-guerrer no fa falta en berlanga ni l'almodovar, el templer i les creuades no són fruit de la imaginació.

  ResponElimina

Copyright © BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ. Designed by OddThemes & VineThemes