MONTSERRAT ROIGMontserrat Roig i Fransitorra (Barcelona, 13 de juny de 1946 - 10 de novembre de 1991) fou una escriptora en català de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics. Va néixer el 13 de juny de 1946 a Barcelona, en el si d'una família burgesa liberal de la dreta de l'Eixample. El seu pare, Tomàs Roig i Llop, fou advocat i escriptor. Avui fa 20 anys que ens va deixar. I se'm fa difícil parlar d'ella, de fet ho vaig fer el dilluns. 

I és per aixó que he posat aquesta entrevista que li va fer a una altra patum, Joan Fuster, en una xerrada distesa, fumant tots dos, i diria que al got de Fuster no hi havia pas aigua, i on es palesa la capacitat de seducció de na Montserrat, que com em passa amb en Monzó, m'agrada més com a entrevistadora o articulista que no pas com a escriptora, tot i que com explicava, l'agulla daurada em va causar una profunda impressió.

Comparteix:  

Comentaris

 1. T'agraeixo molt el vídeo, Francesc. La tenia poc llegida, i en tot cas fa segles (vaja, vint anys) dels seus articles que són l'únic d'ella que havia llegit.

  Espectaculars dues coses: la part de la conversa sobre el País Valencià (no ha passat el temps?), i les cigarretes (ecs).

  ResponSuprimeix
 2. Igual que FERRAN, jo també la tenia poc llegida...Molt bó el video

  ResponSuprimeix
 3. Ostres, molt interessant aquest vídeo, i no parlo només de la conversa sinó del format.

  ResponSuprimeix
 4. aqest vídeo l'he visionat un munt de vegades FERRAN, i del que parlaven allí se'n continúa parlant ara.

  ResponSuprimeix
 5. sempre es pot rellegir o començar a llegir algú Miquel.

  ResponSuprimeix
 6. EL FORMAT ES LA TELE QUE ES FEIA ABANS JOAN, i aquesta entrevista es ja en colors,k si veiessis La Clave del Balbin en blanc i negre i una sóla cámara.

  ResponSuprimeix
 7. Interessant quan Fuster parla de l'exageració de les frases que es diuen en format aforístic, que no es poden prendre al peu de la lletra.

  Impagables aquests testimonis televisius!

  ResponSuprimeix
 8. l'Espinás opina el mateix. I mira que en va escriure d'aforismes Fuster.

  ResponSuprimeix

Publica un comentari