EN EL LLOC ADEQUAT


Abraham Zapruder ha passat a la història per filmàr l'assassinat de Kennedy a Dallas, amb una càmera Bell&Howell, model 414 PD súper 8 sèrie Zoomatic «Director» que havia comprat el 1962. El seu film, probablement la pel·lícula amateur més coneguda de tots els temps, és coneguda amb el nom de film Zapruder. Segons va manifestar ell mateix era impossible que el president haguès sobreviscut a l'atemptat, atès havia vist com li esclatava el cap.
D'aquests fets, d'aquest magnicidi, en fa 50 anys i encara no s'ha pogut aclarir qui va matar realment a Kennedy,i pretenem saber com vàren anar els fets del 1714 molt més llunyans en el temps.

El fet de Zapruder com a periodista amateur, era rar cinquanta anys enrere, mentre en l'actualitat qualsevol fet a qualsevol lloc del món té molta gent amb els seus mòbils dispossats a retratar o filmar l'actualitat a l'instant, el planeta - sobretot - el món occidental és plé de paparazzi disposats a retratar o filmar el que sigui o a qui sigui. No amb els mitjans de Zapruder, però amb el mateix esperit, o potser amb un esperit menys amateur i romàntic. El gran merit de Zapruder va ser estar en el lloc adequat en el moment just, sense buscar-ho, simplement l'ull de la seva càmera hi va ser.


Comparteix:  

Comentaris

  1. És cert, en el moment just...

    ResponElimina
  2. Yo creo que se sabe quien mató a Kennedy con total seguridad, ocurre que estaría muy mal visto decirlo ahora y ver que no se hizo nada...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada