MORT D'UN 'FILL DE PUTA'


Ariel Sharon ha mort després de vuit anys postrat en un llit en coma. La seva mort no ha commogut gaire, llevat dels seus, era un 'fill de puta' i ni tan sols era el 'nostre' fill de puta. Els palestins en poden donar fe. El que si em commou o preocupa és si hi ha alguna possibilitat en que una persona en coma aparentment inconscient, sigui conscient, car de ser així seria terrible i no li ho desitjo ni a un personatge tant menyspreable com Sharon. Descansi en pau.

Vaig escriure sobre ell fa quatre anys:

"Les fileres d'arbres no aconsegueixen mitigar l'aire fred i impersonal de les ciutats-hospital per més verd que hi possin. A la de Tel Hashomer, als afores de Tel Aviv, jeu Ariel Sharon, l'ex primer ministre israelià que durant dècades va intentar modelar el present i va esbossar el futur del Pròxim Orient. Fa quatre anys i mig que està postrat en un llit, alimentat a través d'un tub, des que una hemorràgia cerebral el va deixar en coma. Això va ser el gener de 2006. Des de llavors vegeta en la seva vida-no vida, segrestat per un cos amb el cervell obturat com un vegetal, i així pot estar-hi fins que el seu cos digui prou.
A banda de reflectir el seu estat la fragilitat de l'espècie humana que hauria de ser cura de vanitats i estultices, em porta a reflexionar el fet que es deia que per assolir la Pau entre jueus i palestins havien de desaparèixer Arafat i Sharon. Iassir Arafat és mort i Ariel Sharon tècnicament també, però la situació a l'orient proper està en el cul de sac de sempre. Ara sembla que amb la mediació d'Obama i una relativa predisposició d'ambdues parts, intenten trobar una sortida digna i consensuada que acabi amb la sagnia d'aquesta guerra sense fi.

Israel i Palestina están condemnats a entendre's en una situació en la que l'Estat d'Israel a llarg termini és qui té totes les de perdre, per més que s'entesti en creure el contrari, i aquest és el seu gran drama."


*
Comparteix:  

Comentaris

 1. El estado de Israel es una invención de 1940.
  No existía como tal.
  Vamos a ver y a guiarnos por la cronología :
  Palestina en tiempos de Jesús se dividía en 4 provincias (NO EXISTIA ISRAEL); estas eran , Galilea, Samaria, Judea y Perea.
  Pero NO existia Israel, sino que era la denominación de las tierras en tiempos de los romanos (siempre me baso en este tiempo) que rodeaban Egipto, Siria , Turquia y Jordania, como la Tierra Santa que un día les sería otorgada. Pero NO estaba delimitada, dado que era Palestina y sus 4 provincias.
  ¿ Porqué no le quitaron a Turquía, o a Jordania, o a Siria o a Egipto ( que ya le quisieron hacer en la primera guerra del Gola con Dayan a la cabeza ).
  Y he aquí la tragedia.
  El pais más débil era Palestina, así que allí los americanos ayudados por los ingleses fue troceado y se delimitó el estado de Israel con Golda Meier como primera dama.
  Pero el estado de Israel es una invención de la historia contemporanea.
  DOS ) este hombre era un asesino. Participó con los halcones en mil y un atentado contra los británicos y después fue el promotor de la muerte de 800 personas, niños entre ellos, muchos niños en el Líbano.
  Si existe Dios existe el Diablo, y si existe este Sujeto hay infierno. Él seguro está allí.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada