CANVIES DE MANERA DE PENSAR?


Canvies de manera de pensar?, coses que abans les veies d'una manera, ara les contemples d'una altra, a vegades radicalment oposada. Vas bé!, el fet de ser fidel a si mateix, no necessàriament cal aplicar-ho taxativament, a vegades cal trair-se a un mateix, car els conceptes d'ètica i, sobretot de moral evolucionen constantment. El preocupant és aquell, o aquells que opinen sempre el mateix, sense apartar-se ni un bri del seu guió preestablert, i que el segueixen amb una constant tossudesa. Solen ser aquells que quan els hi veus la cara, te'ls pots imaginar amb la mateixa cara i posat que feien a la foto de la primera comunió, mateix pentinat, mateix posat.

Pensava en això arran d'un comentari d'en Miquel sobre un escrit que vaig publicar abans-d'ahir de Chambert. Quan el pensament d'algú de fa dos-cents anys - en el cas del moralista francès - segueix vigent, o el dels filòsofs grecs de fa més de dos mil anys, podria ser d'avui mateix, vol dir que no es tracta de veure les coses d'una manera o altra, sinó que la nostra evolució ètica a penes ha canviat en aquests lapses de temps. I això sí que és preocupant, perquè vol dir que en tant de temps, no hem evolucionat gens, que en el millor dels casos, alguns homínids, de tan en tant són capaços de veure les coses d'una altra manera, però incapaços d'evolucionar en del que és fonamental.
Comparteix:  

Comentaris

  1. A mi em fa entre angúnia i por, la gent que es vanta de mantenir sempre, al llarg de la seva vida, la mateixa posició. Entre angúnia i por, o totes dues coses.

    ResponElimina
  2. i n'hi ha masses s'aquests Ferran, són els que vesteixen sempre igual, es pentinen igual i tenen les mateixes aficions i activitats. Incapaços d'evolucionar.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada