NO VULL FER RES!


"Des que la societat es va constituir, els que van pretendre sostreure's d'ella van ser perseguits o escarnits. Us ho perdonen tot, per tal que tingueu un ofici, un subtítol sota el vostre nom, un segell sobre el vostra res. Ningú té l'audàcia de cridar: «No vull fer res!»; s'és més indulgent amb un assassí que amb un esperit alliberat dels actes. Multiplicant les possibilitats de sotmetre'l, abdicant de la seva llibertat, matant en si mateix el vagabund, així és com l'home ha refinat la seva esclavitud i s'han enfeudat als fantasmes. Fins i tot els seus menyspreus i rebel·lions, no els ha cultivat més que per ser dominat per ells, servent que és de les seves actituds, dels seus gestos i dels seus humors.
Sortit de les cavernes, guarda d'elles la superstició; era el seu presoner, s'ha convertit en el seu arquitecte. Perpetua la seva condició primitiva amb més invenció i subtilesa; però en el fons, augmentant o disminuint la seva caricatura, es plagia desvergonyidament. Xerraire mogut per fils, les seves contorsions, les seves ganyotes, encara enganyen ... "


E. M. Cioran
Breviari de putrefacció.
Comparteix:  

Comentaris

  1. Uno debe ser consecuente con lo que hace, si decide que no quiere hacer ninguna actividad a mi me parece bien, mientras yo no tenga que hacer su parte.

    ResponElimina
  2. jejeje, el Temujin no está por la labor.

    ResponElimina
  3. Daniel, se trata de dejar de estar atrapado por el sistema, hay quien lo consigue.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada