COSES DE LA VIDA - BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
-
.
COSES DE LA VIDA

COSES DE LA VIDA

Share This


Que ridicul i estrany resulta
qualsevol que es sorprengui
de tot el que passa a la vida.

Marc Aureli - meditacions
Porto una munió d’anys esperant Godot malgrat saber amb certesa que mai no vindrà.

Que hi faig aquí? – us preguntareu –

Doncs mireu, deixar passar la... vida mentre contemplo el paisatge.

*

El patiment físic es cura amb Nolotil, però l’intel·lectual no te cura.

*

Si abans de néixer, als nadons els hi fessin un tràiler del que seria la seva vida, dubto molt que algun volgués sortir de l’úter matern de manera voluntària

*

El problema de la mort, no és on un va, sinó l’enrenou que deixa rere seu. Si almenys avisés, sempre podríem organitzar un comiat escaient.

*

Som tan insignificants, que ni tan sols en som conscients d'aquest fet.

*

Un ésser humà, pot llevar-se un dia pensant en menjar-se el món i, qualsevol accident, insignificant o ridícul, l’aparta definitivament del paisatge. És la fragilitat de la nostra espècie, cura de vanitats i estultícies.

*

He vist passar la vida a través de dues pantalles, la de l’ordinador i la del parabrises del cotxe. Aixó si, sempre amb el rerefons de la radio.

*

Viatjar, viatjar sempre, no ser d’enlloc ni de ningú, sense lligams de cap tipus; una manera d’evadir-se de tot, de viure en un món imaginat, per oblidar-se de la difícil i dura realitat.

*

Fins i tot en aquest món imaginari, virtual, s’ha de ser honest.

*

Enganyar-se un mateix,és una manera de justificar mancances i errors propis mai admesos, però solem fer-ho sovint, donant sempre les culpes als altres o a les circumstàncies.

*

Ningú que tingués dos dits de cervell, deixaria que algú llegís aquests pensaments, però jo no soc ningú, car ningú es l’altre.

*

Sigues útil, encara que sigui una sola vegada i per una sola persona; però aixó sempre ho poden fer els altres.

*

En la història de la humanitat, l’únic que ha anat canviant al llarg dels anys, és la qualitat de la posada en escena, car l’argument i els actors es repeteixen incansablement fins l’avorriment infinit.

*

M’agradaria volar com un ocell, poder marxar molt lluny, fins que les ales diguessin prou i aleshores esgotat, caure en un abisme profund, infinit.

*

Una de les coses que més em molesta a la vida, és veure els meus propis defectes reflectits en les persones que més estimo.

*

Malgrat tot quan pugui dir, crec que qualsevol temps passat fou pitjor.

*

M’agraden aquelles converses quotidianes i intranscendents, en les que pots divagar tranquil·lament, sense comprometre’t en res i acabar-les quan ho consideres oportú o decideixi fer-ho l’altre.

*

No hi ha rés més agradable que el riure d’un nen petit, segurament ens recorda a nosaltres mateixos quan encara érem feliços.

*

Portar un fill al món, és una tasca per a la qual no estem mai preparats, malgrat saber-ho, ho fem des d’una irresponsabilitat absoluta.

*

Si les persones fóssim veritablement honestes, reconeixeríem sense embuts que a qui més estimem, és a nosaltres mateixos.

*

No és cert que la prostitució sigui l'ofici més antic de la humanitat, abans ja hi havia el difícil ofici de viure.

*

Quan era jove,jo, no hi era. Quan sigui vell, jo, tampoc hi seré.COSES DE LA VIDA - EL MARMESSOR DE LA IGNORÀNCIA

1 comentari:

  1. Para leer con mucha calma, ahora ya me sobra tiempo para no hacer nada.
    Salut

    ResponElimina

.