ÚLTIMS ESCRITS
latest

dimecres, 8 d’abril de 2015

EL PARIPÉ HABITUAL ...

De la mateixa manera que cíclicament apareixen els anuncis de col·leccionables a les teles, el Corte Inglés ens diu que ja és primavera i per nadal ens ofereixen l'anunci de Freixenet, el col·legi de Perioquè? de Catalunya  ens obsequia amb la rebequeria hipòcrita d'abominar dels blocs electorals cada vegada que hi ha una nova campanya; és ja un clàssic, com la tornada a casa per Nadal de Torrons el Almendro, o que Douglas no vagi convocat.
Aquesta posiciò ve de vell. El comentari sobre aquesta postura hiopòcrita, sobre aquest paripé o performance ja l'he comentat en més d'una ocasió, però ells, segueixen igual......

"El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat aquest dimarts als més de nou-cents municipis catalans que s'oposin als blocs electorals als mitjans de comunicació davant de la campanya de les eleccions del 24 de maig. Així mateix, ha proposat que aprovin mocions a favor de la llibertat de premsa que "deixin treballar els periodistes sense interferències", segons ha informat l'organisme en un comunicat. ND"

10/11/2010 - El col·legi de periodistes ha muntat el paripè habitual de cada vegada que s'enceta una campaña electoral. Ahir a la tarda varen manifestar el seu rebuig als blocs electorals que imposen temps i ordre en la informació política durant la campanya. El CPC considera que el control dels mitjans públics 'vulnera l'essència del periodisme i de la llibertat d'expressió'. 
El degà del Col·legi ha explicat que el manifest és una reivindicació pel 'dret a què els ciutadans rebin lliure informació, també i fonamentalment en període electoral'. Joan Manuel Tresserras ha defensat que una llei electoral catalana facilitaria la desaparició d'aquests blocs. Per la seva banda, el president del Parlament, Ernest Benach, ha dit que 'política i informació' són fonamentals per viure en llibertat.

Entenc la seva queixa, però és que la resta de l'any la seva feina es limita en general a posar la carxofa davant del politic de torn i estàn en el joc de limitar-se a recollir les seves declaracions, allò de: un ha dit, l'altre ha contestat, tal polític manifesta que, amb honroses i rares excepcions. Quan a les declaracions del Conseller Tresserras defensant una llei electoral catalana, és una resposta de manual que es deixa anar cada vegada que apareix el tema i se n'obliden a continuació fins a les properes eleccions. I a les properes eleccions és quan el col·legi de periodistes organitzarà de vell nou el mateix paripé i tot seguìrà igual, pels segles dels segles, amen. 
« PREV
NEXT »

1 comentari