BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ
BLOC D'ACTUALITAT
Home » » EL MÓN ÉS UNA IL·LUSIÓ

EL MÓN ÉS UNA IL·LUSIÓ

- Francesc Puigcarbó - diumenge, 7 de juny de 2015 - 7.6.15


"La llum, el so, etc. només existeixen en la nostra ment, fora d'ella no hi ha llum ni so. A fora hi ha energia electromagnètica, moviment de partícules i àtoms". A continuació, el nostre cervell, en lloc de captar aquestes energies o partícules directament, "rep l'impacte d'elles i gràcies al seu treball neuronal converteix aquest impacte en il·lusions de llum, color, so, etc". Si anem a un concert on una orquestra simfònica està interpretant una melodia i pensem que la sala està plena de música, no és veritat, assegura Morgado. "No hi ha música a la sala, només està en la teva ment". 
 "Per exemple, el tacte és una il·lusió molt pràctica. El notem a la mà i ens permet allargar-la per agafar objectes". No obstant això, és el cervell el que sent, i això se sap, per exemple, pels casos de les persones que han perdut la mà però segueixen notant el tacte. "Per això les il·lusions del cervell són pràctiques, que funcionen i ens permeten sobreviure, aconseguir propòsits". 
 Recolzant la seva idea que el món és una il·lusió creada pel cervell, el científic espanyol Ignacio Morgado explica que el que fa el cervell és crear unes il·lusions "pràctiques", que ens permeten sobreviure. Una reflexiò per reflexionat-hi valgui la redundància en la linia del que comentava l'altre dia de la realitat no realitat.
SHARE

- Francesc Puigcarbó

1 Comentaris :

  1. Esto del cerebro nos lleva a engaño, como casi todo en la ida
    Un abrazo

    ResponElimina