. -

LA DECISIÓ DE KIMITAKE


 "Segons el meu parer, viure sense fer res, envellir lentament, és una agonia. Això m'ha portat a pensar que com a artista que sóc he de prendre una decisió... "

Que ningú s'esveri que el text no es meu, sinó de Yukio Mishima, l'escriptor japones quer va acabar las seva estada suicidant-se als 45 anys fent-se l'harakiri. Hiraoka Kimitake era el seu nom al nèixer, i sembla obvi que la decisió de suicidar-se, tard, encara que fos als quaranta cinc anys, venia donada per altres motius que no tenien res a veure amb envellir, si és que es pot parlar d'envellir als 45 anys. 
No tracto d'analitzar per qué realment es va suicidar, si per la seva homosexualitat, per no haver guanyat el Nobel, o simplement per de sempre haver coquetejat amb la idea del suicidi. El que trobo és que l'excusa que dona, no casa amb la realitat, i menys als 45 anys. Saramago va començar a escriure en serio en jubilar-se i mireu si en va fer de feina, i com ell hi ha altres casos.
Mishima es va suïcidar i no sabem quines foren les causes reals que el portaren a prendre aquesta decissió, però com a artista que era, podia haber buscat una excusa més raonable i lògica que justifiques el seu acte, però clar, això ho estic escrivint des de la perspectiva d'una persona normal, i la ment d'un artista de veritat com era Mishima, ho és tot menys normal, car de no ser així, ja no seria artista.
Share:  

2 comentaris:

 1. El comentario se las trae.
  No estoy preparado.
  La idea, realización y fin de quitarse la vida es un tema que no abarco, por cobarde que es uno, claro.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Kimitake es va saltar les normes, el suicidi o es fa molt aviat,o després, encara que es faci es ja tard i no es aconsellable, el càstig es viure fins al final per no haver-ho fet quan tocaba. Però mai als 45 anys, aixo no és gens seriòs.

   Elimina

.
.