DESCONCERT


La sensació és d'un enorme desconcert, la nova i la vella política xoquen entre si, encara que gosaria afirmar que la nova neix vella, i la banca, i els poders fàctics, tots plegats van a la deriva, perduts en una carretera secundària de la que no en saben sortir. Mentre, l'Europa insolidària que atraca a llei armada als migrants ja no representa cap valor étic ni moral, desconcertada tambe, sobrepasada pels esdeveniments, la sensació - com deia - és de desconcert, a banda de que sembla que ha de produïr-se un profund canvi a tots els nivells, el que no sé és quan ni cap a on. 
Recomanava l'altre dia la pel·lícula 'hijos de los hombres' del director de cinema mexicà Alfonso Cuarón. La pel·lícula és brutal, Cuaron aconsegueix crear un quadre desolador de nosaltres mateixos amb un impressionant traç hiperrealista, aconsegueix atrapar-te i posar-te els pèls de punta amb una desoladora i impecable ambientació de tall realista d'un futur no massa llunyà que esglaia per la seva cruesa. Cuarón es mou a la perfecció pel fang que som com a espècie i que retrata de manera magistral. I compte, perquè la pel·lícula, del 2006 (abans de la crisi, de les crisis) toca un tema real i actual com és el dels refugiats, i ho fa en una dimensió que encara no s'ha donat, però que tot apunta a que arribarem a aquest punt d'obscenitat que reflexa el director mexicà en la pel·lícula com es pot veure a la foto, i diria que no tardarem massa, o potser a Dinamarca ja hi estan arrivant, només falta donar el següent pas, i em temo que els Estats europeus a no molt tardar el faran. El balneari europeu s'ensorra com el Titanic i els seus musics segueixen, inutilment, tocant ni tan sols saben quina melodia.
Comparteix:  

Comentaris

 1. CAL RETORNAR A EL HUMANISME,A LES ESCOLES I ELS MITJANS DE COMUNICACIO.PERO CONVE AL IBEX 35?.

  ResponElimina
 2. No deseo comentar.
  Noruega, Suecia y Dnamarca prohiben la entrada de nadie a 30 bajo cero...25?....20 ?
  Que mas me da ¡¡¡ a menos de 15 y es seguro...
  que se mueran congelados los idiotas por no tener trajes de protección...
  Menuda mierda de paises importantes estos de la Europa del Norte....Menuda mierda

  ResponElimina
 3. a -30º els envien cap a Russia Miquel, és de bojos, i això ho acabaran pagant car, molt car.

  ResponElimina
 4. Oliva, l'Ibex 35 no esta per aquestes foteses, ells estàn per la immediatesa de guanyar pasta com i a costa de qui sigui quan més aviat millor. Això és el capital, tampoc ens hem d'enganyar.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada