LA HISTÒRIA ESBORRADA


El propósit del Manifiesto incierto 1 de Pajak, és evocar la història esborrada. "Una societat sense memòria és una societat morta. Erra, igual que un ésser humà privat de la seva memòria oblida com alimentar-se. La memòria de la nostra societat no ha desaparegut, però podria fer-ho -adverteix-.
Ens correspon a cadascun evitar-ho, sobretot en les relacions amb els altres, amb fills i néts". Segons Pajak, l'allau de notícies, "l'actualitat', és el pitjor rentat de cervell. Tot serveix per a ser engolit ràpidament i oblidat un segon després. Ens impedeix viure en la temporalitat de la història, que ens submergeix en el passat, el dels vençuts, dels abandonats a la seva sort". El seu sofriment, afegeix, "hauria d'influir en el nostre present i el nostre futur".

Més o menys, Huxley ja ens havia advertit d'aquest allau de notícies que, per excessiu, ens desinformaría en comptes d'informar-nos. sbd -11.04.2016
2 comentaris:

  1. Fa temps que penso que "des d'algun lloc on no tinc accés", ens estan manipulant com si fóssim titelles. O ho intenten!

    ResponElimina
  2. ho intenten i se'n surten.... o aixó creuen

    ResponElimina

Amb la tecnologia de Blogger.