EL TERCER SOM NOSALTRES


L'arribada a la presidència dels EUA d'un personatge com Trump, un individu que defensa idees racistes, que ha començat el seu mandat expulsant musulmans i prohibint-los l'entrada al seu país, els dóna carta blanca als supremacistes com ell. Ja no s'amaguen, se senten recolzats per defensar obertament un feixisme contra el qual la Història pensàvem ens havia vacunat durant dècades, un feixisme que ja no tornaria, però la historia es repeteix, i el feixisme de corbata ha tornat i s'estén sense embuts per la ultradeta d'arreu del món.

Trump no només és perillós pel que fa sinó pel que significa. O potser més pel que significa, atès possiblement no farà més o menys mal del que hauria fet Clinton, però ell no guarda les formes, amb ell, es normalitzen la xenofòbia i l'odi. Amb ell, es legitima el feixisme. L'han votat, es diu, de la mateixa manera que els corruptes del Pp afirmen que les urnes els absolen dels seus pecats. Per als que confonen la democràcia amb els vots, les eleccions ho justifiquen tot, fins i tot la no democràcia i el totalitarisme. Per això, el triomf de Trump és un recolzament que dóna ales a tots els feixistes europeus que com voltors rapinyaires l'estàven esperant alçar el seu sinistre vol.

Trump no és només una malaltia, també és símptoma del que està passant en els països desenvolupats. No cal anar als Estats Units per denunciar murs, a Israel fa temps en tenen un de vergonyós. Espanya mateixa té una tanca coronada de fulles punyents. Europa sencera està emmurallada per impedir l'entrada de persones migrants i refugiades. Els vam rebre com a enemics amb gossos, pals, filferro espinós i gasos. Els deixem morir al mar o els tanquem en les mateixes condicions de fred, insalubritat i fam dels camps de concentració de la guerra. Hem creat un infern pels migrants, i a l'infern anirem nosaltres, ells ja hi són.

Com de costum Europa indefensa, vacila davant aquest allau de feixisme, no actua ni sap com actuar, i Espanya, diu que recolzarà a Trump i les seves polìtiques i que si alguna cosa no li agrada li ho dirà amb la boca petita perquè no s'enfadi i per suposat no els hi faci ni cas. Tenim mala peça al teler, i estem a l'ull de l'huracà, d'un hurarcà que se'ns emportarà entre Rússia i els EUA. Ja diuen que eren dos que es barallaven i el tercer va rebre, i el tercer som nosaltres. 


Comparteix:  

Comentaris