Ja sé que la tercera entrega d'Indiana Jones no és precisament la millor referència de res del que us vull parlar, atesa la poca rigoristat en l'argument del film, però l'escena que he triat em val pel comentari d'avui.
Amb el seu pare (Sean Connery) greument ferit d'un tret del nazi dolent, Indiana necessita saber quin és el sant graal entre la més de cinquentena de calzes que hi ha damunt d'una taula. El fill d'un fuster havia de tenir un calze senzill - es diu Indi - que agafa el més senzill de tots, un calze de fusta que de fet representa és l'autèntic i "salva la vida" al seu pare.
Explico aquesta anécdota hollywoodiana perqué de fet, aquesta part del guió de la pel·lícula és interessant, el secret de la vida rau en les coses senzilles. Ja se que no acabo de dir res de nou, ni descobrir quelcom que no sabessim o que potser no portem a la pràctica en el dia a dia, només que com en molts d'altres aspectes de la vida quotidiana molt em temo ho hem oblidat, i ara amb la crisi i la readaptació que en certa manera hem hagut de fer a la nostra manera de viure, seria bo de recordar-ho i aplicar-ho al quefer diari, no costa ni cinc, comforta i retallem despessa com ens demana el Sr. Mas . De fet la retallada, els ciutadans fa temps l'hem posat en pràctica, voluntariament i també per necessitat, molt abans que ho comencés a fer el nostre Govern, que de fet és l'ùnic que sembla haver posat fil a a l'agulla, atès la resta i de moment "no sabe no contesta".  Podria continuar, però em sembla que ja ens hem entés. Oi?