La tet i l'andó - 
El govern espanyol ha donat un pas més de la seva onada recentralitzadora aprovant, per mitjà del consell de ministres, una comissió que tindrà com a finalitat vigilar de prop les autonomies. Aquesta comissió per a la "reforma integral de les administracions públiques" té com a primer objectiu fer una "auditoria completa de competències que es duen a terme a cadascun dels tres nivells: Estat, comunitats autònomes i ajuntaments". Entre altres, la comissió auditarà la manera que tenen les administracions públiques de contractar i de dur a terme els serveis públics. Segons ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, un dels principals objectius de la comissió serà evitar que les administracions "se solapin" i evitar "duplicitats". 
A més, proposarà "canvis d'estructures, de competències i de procediments". La comissió estarà adscrita al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques i el seu president serà el subsecretari del ministeri de la Presidència. Segons les previsions, la auditoria estarà llesta d'aquí a vuit mesos. 

Les 'ambaixades', en el punt de mira 
La vicepresidenta ha afirmat que la comissió "abordarà" la situació de les delegacions de les comunitats autònomes. "Els ciutadans han de conèixer quina és la despesa de recursos que susciten determinades competències i conèixer on van els seus diners", ha afirmat. Segons la vicepresidenta, el model tal com està dissenyat ara "no és sostenible" i per tant en aquest procés es busca primer "saber tot el que hi ha" a les administracions. "Aquest és l'exercici que hem de fer ara: durant 30 anys ha crescut l'administració i ara es tracta de dimensionar-la adequadament"
Tenen raó la Tet i l'andó de la foto sobre la duplicitat de ministeris, però al Govern Espanyol, a qui a banda del Senat (cost anual de 3.500 milions d'euros), li sobren uns quans Ministeris totalment inútils atès s'han transferit les competències a les autonomies. Ministeris com el de Cultura, Sanitat i algun altre......,  no tenen cap raó de ser. 
Quan a les ambaixades, és cert, costen diners (les espanyoles) i no serveixen per a res, des d'ambaixadors que a Europa no parlen l'idioma del país on han estat destinats, a la ineptitud burocràtica com prou han palesat els catalans que pretenen - la majoria vanament - intentar votar per correu a travès de l'ambaixada espanyola al seu país on  viuen i treballen,
La Tet de SantaMaria que cada dia em carrega més, per a no dir exaspera o treu de polleguera, té raó que s'ha de vigilar però a qui, i qui vigilarà al vigilant que és qui més malbarata i més ministeris inútils té. Aquest objecte semi animat té un problema, en el sentit francés de la paraula, és una idiota que no entén res. Ella, la Mare de déu de Fàtima, la de Cospedal i la tanqueta de Blanes, nomes que aquesta última, és doblement idiota, en francés i en catala, i a més a més crida molt sempre que xerra. He escoltat peixeteres més elegants.