{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'AUTOSTOPISTA GALÀCTIC

Vaig parlar d'aquesta novel·la fa un parell d'anys, però ahir com la tarda era molt llarga a l'espera del fútbol, la vaig tornar a rellegir i segueixo fent-me uns bons panxons de riure amb aquesta història tan esbojarrada.


"La Guía de l'autostopista galàctic, és una de les novel·les més esbojarrades que he llegit en ma vida, i mira que me n'he trobat unes quantes com la "Conxorxa dels necis" de la que parlava fa uns dies, "Sin noticias de Gurb" d'Eduardo Mendoza, o "Playa de acero" de John Varley, que deu n'hi do també. L'autor d'aquesta Guia és un excomponent dels Monty Phyton, Douglas Nöel Adams.
-
Adams, ja traspassat era escriptor y guionista britànic que en feia d'aquesta Guia de l'autostopista galàctic una serie a la BBC, segons ell, el dia que va tenir la idea d'aquesta serie que posteriorment va derivar en la novel·la de que us vull parlar i crec que també finalment en una pel·lícula, va ser estirat en un camp a Austria i amb signes més que que evidents d'ebrietat, que amb tots els respectes debia ser el cas del Sr. Eduardo Mendoza quan va escriure "Sin noticias de Gurb." De la novel·la només explico el començament que és espatarrant i la resta si us abelleix ja la buscareu i us la lleguireu.


"Arthur Dent es un paio normal que viu en un pacífic poblet als afores de Londres, on ha passat la major part de la seva vida. Però aquell dia no serà un dia més: ell encara no ho sap, però la seva casa està en el camí de construcció d'una nova via de circumva·lació, de manera que aquesta ha de ser enderrocada. Arthur protesta enèrgicament contra aquesta acció, i encara que la seva casa serà enderrocada de la mateixa manera, no sap que no serà la seva comunitat, no triga molt en arribar un equip de demolició vogon que avisa irònicament que la terra serà enderrocada per donar pas a una autopista galàctica.
Afortunadament per l'Arthur, el seu amic Ford Prefecte, un simpàtic i singular subjecte que prové d'un planeta del sistema de Betelgeuse i que treballa per a una empresa coneguda com la Guia de l'autostopista galàctic el salva del seu terrible destí al qual és condemnat el planeta fent autoestop, amb la qual cosa s'infiltra en una de les naus de la flota Vogona.
Tot aixó li explica instants abans que la terra sigui destruïda Ford Prefecte a Arthur, i a partir d'aqui quan ja son dins la nau dels vogons Ford li explica al seu amic la veritat sobre la seva identitat i també que porta quinze anys a la Terra amb la finalitat de modificar l'article que la Guia oferia d'aquesta, passant de ser "Terra: inofensiva" a ser "Terra: fonamentalment inofensiva ".
Abans que Arthur expressi totes les seves protestes respecte al tema, són capturats pels Vogons i condemnats a escoltar la poesia del capità, la qual és qualificada per la Guia com la tercera pitjor de l'univers, convertint-se en un martiri per a tot ésser viu que l' escolti..."

Publica un comentari a l'entrada

6 Comentaris

  1. Francesc, encara l'he de llegir, però estic segur que les afinitats hi són a flor de pell.

    ResponElimina
  2. Un llibre genial. Tota la sèrie aguanta bastant bé, la veritat. Una imaginació desbocada. La pel·li, fluixeta.

    ResponElimina
  3. A la biblio a demanarla ¡¡ gracies ¡¡ salut

    ResponElimina
  4. Allau, a mi ja em va agradar la primera vegada que no sabia de que anava. Ara, en rellegirla, encara m'ho paso me bé

    ResponElimina
  5. la peli l'he vist a trossos Salvador, tampoc està del tot malament.

    ResponElimina
  6. no se si la tindràn a la Biblio. Miquel

    ResponElimina