A ran d'un comentari d'en Miquel sobre els emoluments que cobrarà Leo Messi amb la signatura del seu nou contracte, he recuperat aquest escrit del 2010.

"Joe Louis "el bombarder de Detroit" fou un boxejador nord-americà que va tenir una brillant carrera en el món de la boxa des de començaments dels anys trenta, campió del món dotze anys seguits, va ser un esportista d’elit.
Expliquen que quan estava al cim de la seva carrera, va rebre una carta d'un capellà de Utah en la que li demanava una contribució per a la seva esglesia, però li retreia amargament, que no era just que ell (Joe Louis) guanyes tants diners i tingués tanta fama donant-se cops de puny amb un altre, i ell (el capellà) que havia estudiat, que parlava varis idiomes, no tingués ni diners ni reconeixement. 

Joe Louis li va contestar la carta (o algun assessor li va dir que l'havia de contestar i fins i tot la va redactar) en ella li deia, miri Senyor, de capellans n'hi ha molts arreu del món, però de Papa només n'hi ha un que viu i molt bé a Roma, sigui vostè Papa i tindrà diners i reconeixement.

Explico aquesta història, perquè de tant en tant com el Guadiana que apareix i desapareix sento comentaris sobre onze nois incultes que donen potades a una pilota i guanyen molts diners; que si "panem et circensis" o que si 'opi del poble. Ara, amb motiu de tants títols guanyats per el Barça és cert que hem patit un empatx de Barcelonisme, ho reconeix un culer confés, però voldria dir que els qui critiquen als jugadors o el futbol, de vegades per convenciment o de vegades per posat elitista, són una mica com el capellà de Utah. 

Els futbolistes o esportistes d'èlit en general, són el que nosaltres volíem haver set i no ho hem aconseguit, apliqueu-ho a qualsevol àmbit laboral i cadascú que viatgi amb la seva frustració. Abans els intel·lectuals eren anti futbol, atès no quedava bé que a una persona culta li agradés el futbol (amb excepcions com sempre) Va ser en Manolo Vázquez Montalbán el primer en sortir de l’armari futbolístic i a sobre de reconèixer que li agradava el futbol, va escriure molt i molt bé sobre ell.

A banda d’aixó, els jugadors tot i que si és cert guanyen molts diners, s'ha de tenir en compte que la seva vida laboral (ara no tant) és breu, i a més a més són ells qui generen els ingressos del club, amb el seu joc o millor dit amb els resultats de l'equip, i si bé és cert que han cobrat molts euros en primer lloc per haver guanyat títols, el que també és cert es que el club se n'embutxacarà molts més, sobretot per la Champions, o sia que van els jugadors més o menys a un 12% de comissió, i aixó que són els que han corregut i guanyat. 

No són onze nois amb calça curta donant potades, i menys encara el Barça d’enguany, que és pura poesia urbana en moviment. I és que "el fúmbol es asín". 

Sigui vosté com Messi i guanyarà el que ell guanya, diría Jose Louis.