S'han confirmat les pitjors expectatives per a la Generalitat de Catalunya al Consell de Política Fiscal i Financera d'avui dimecres. Durant la reunió d'aquesta tarda a Madrid s'ha anunciat que el sostre de dèficit públic fixat per a Catalunya per al 2013 és de l'1,58%.

Aquesta xifra s'allunya molt de les pretensions de l'executiu d'Artur Mas, que havia dit que seria inassumible qualsevol xifra que baixés de l'1,8% i que, per tant, podria fer que el Govern deixés passar l'any amb el pressupost de 2012 prorrogat. "Si l'objectiu de dèficit és raonable, farem pressupost per aquest any, encara que això signifiqui fer retallades. Si no ho és, prorrogarem el pressupost com estem fent ara i encararem el pressupost de 2014", va dir Mas. Es calcula que aquesta xifra obligarà a fer retallades per valor de 3.000 milions d'euros

Per acabar-ho d'adobar, el govern espanyol fixa un topall de dèficit de l'1% per al 2014, i una retallada de 500 milions del finançament del 2014. Res a veure amb el topall de l'Estat, que s'ha reservat un 5,2 % de dèficit per al 2013 i un 4,8% per al 2014. Mas-Colell ha acusat Montoro de reservar per a l'Estat "la part més grossa del pastís".

I ARA QUÈ? recordeu la faula del tontolcul?, com diria Mohamed Jordi, se'ls estàn pixant a la boca i encara beuen a galet. Davant situacions com aquesta hom té la sensació que estem perdent el temps, el 2014 queda molt lluny.