El periodista Iu Forn ha anunciat aquest divendres a la tarda que també abandona 'El Jueves' després de la censura de la portada que escenificava el relleu a la monarquia entre el rei Joan Carles i seu fill Felip . "Després de 22 anys com a col·laborador i 5 anys formant part del consell de redacció, amb tot el dolor deixo @eljueves. Estic molt trist", ha assenyalat Iu Forn en una piulada al Twitter. D'aquesta manera, ja són nou els membres i col·laboradors que han abandonat la publicació després de la censura de la portada. Es tracta dels exdirectors Manel Fontdevila i Albert Monteys, i els dibuixants Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luís Bustos.

En la polèmica portada, es podia veure una caricatura del rei Joan Carles amb el nas tapat traspassant una corona farcida de fems al seu fill Felip i com aquest la rebia amb temor. Finalment, enlloc d'aquesta portada, n'ha aparegut una altra amb el líder de 'Podemos', Pablo Iglesias. El canvi ha provocat que aquesta setmana 'El Jueves' arribés un dia més tard del que és habitual als quioscos.

kap

El Jueves, la revista que surt els dimecres ho va fer per primera vegada l'any 1977, abans fins i tot que la Constitució que no va votar Alianza Popular. Des de l'inici han estat irreverents, mordaços, irònics, sorneguers, i semblava que lliures. Ja varen tenir problemes amb el príncep i la periodista per una portada que finalment va sortir publicada, i en un parell de dies, RBA, s'ha carregat la revista. Enhorabona senyors de RBA, poden nestar segurs que no compraré absolutament res que porti la seva menyspreable emprempta.

Ferreres


De fet no va ser el Jueves l'ùnic que va fer l'acudit sobre la corona emmerdada, aquí en trobareu uns quants més. El Jueves ha mort, el que en quedarà són les restes, i aquestes no crec interessin ja a ningú.