L'EXCEPCIONAL HABITUAL


El Palau Sant Jordi s'ha omplert aquest divendres al vespre, per a cridar independència, per a demostrat que 'no estem desinflats', com diu Carme Forcadell, expliquen a vilaweb. En efecte, els més de 16.000 assistents a l'acte convocat per l'ANC, Òmnium i l'AMI han anat al Palau convençuts que el camí cap a l'estat català és possible, i que convé continuar sortint al carrer. Han omplert el Sant Jordi, i això ja és un envit considerable, però no s'ha omplert pas l'anella olímpica, tal com demanaven les entitats convocants aquests últims dies.
Que no s'hagin assolit els objectius de concentració de gent per part de l'ANC, no vol dir que s'hagi desinflat el moviment, o potser si, més aviat el que succeeix és que aquestes manifestacions o concentracions excepcionals comencen a sovintejar massa i deixen de complir la seva funció, l'excepcionalitat, per convertir-se en habituals. 
L'11 de setembre proper s'ha d'omplir la Meridiana segons pretén l'ANC, l'enèsima manifestació independentista excepcional, i això arriba un moment en què esgota i distreu a la gent. No crec errar en la meva apreciació si dic que o l'ANC motiva molt al personal i remou cel i terra, o la manifestació de l'11-S pot ser un fiasco o com en el cas d'ahir un ple agredolç, i tenint en compte el dia en què això es pot produir pot ser molt negatiu pel procés.
Comparteix:  

Comentaris

 1. A) Me ha denegado la entrada, y me interesa por lo de Escritores Recónditos en digital..Crec, pot ser hi molt interesant.
  http://www.somnisfugissers.blogspot.com

  B)D'entrada els meus respectes, omplir el palau no és moc de gall dindi. Però ni per remei l'anella, tal com comentes.
  Em sembla molt bé que les manifestacions es facin en llocs grans i tancats, com el Parc de la Ciutadella, el Palau, el camp del Barça, el del Espanyol...això fa que vagin les persones que els interessa i no impedeixen la lliure circulació de ningú. Particularment estic en contra de tancar el diumenge la Meridiana, com el vaig estar la setmana passada amb la Cursa del Corte Inglès que tanca tota Barcelona. Tenim un circuit, el de Montjüic, amb gairebé 6 kms, on amb la tecnologia actual a força de xips es pot córrer i saber que posició quedes.
  Tancar la Meridiana no afavoreix a ningú, ni tan sols als organitzadors. El Forum, la Ciutadella, el circuit de Motnjüic...serien llocs grans i idonis per a tals actes reivindicatius.
  D'altra banda gens que dir.
  Salut

  ResponElimina
 2. A) JA POTS ENTRAR a somnisfugissers.

  B) el que vull dir és que una mani excepcional està bé, com la primera, però que si es van repetint i aquesta ERA JA LA QUARTA o cinquena, l'excepcional es converteix en habitual i la gent es desinfla.

  salut

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada