L'Arquebisbat de Barcelona ha iniciat un procés d'excomunió al sacerdot Manel Pousa, conegut popularment com a pare Manel, per la seva cooperació en l'avortament d'una noia, que justifica per evitar que es dessagnés i relata a la seva recent biografia. Segons expliquen a el periódico, per donar compliment al Codi de Dret Canònic, l'Arquebisbat ha obert diligències per aclarir els fets, després de reunir-se aquest dilluns amb el sacerdot el cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach, el bisbe auxiliar i vicari general, Sebastià Taltavull, i el canceller secretari de l'Arquebisbat, Sergi Gordo, segons un comunicat. L'anunciada reunió es va produir després de la publicació del seu llibre Pare Manel. Més a prop de la terra que del cel (Angle Editorial), del periodista Francesc Buxeda, en què relata que va costejar la intervenció avortista per evitar el dessagnament de la noia i també explica que té una "amiga especial" amb qui no conviu ni manté relacions sexuals.
Segons la normativa canònica, el fet de cooperar en un avortament comporta en virtut del mateix dret la pena d'excomunió latae sententiae, però estableix que prèviament s'han de realitzar unes diligències amb objecte de verificar la realitat dels fets i, per tant, es procedeix a seguir aquest procediment administratiu. Amb tot, l'Arquebisbat ha recalcat que "aquestes diligències preceptuades per la normativa canònica no impedeixen reconèixer el treball social que des de fa molts anys està fent aquest sacerdot al servei dels grups més necessitats".

Sincerament, no entenc o no voldria entendre la decissió de l'Arquebisbat de Barcelona, tot i que no em sorprèn, pixar fora de test i ser injust amb els seus a banda dels altres sól ser l'estil habitual de l'esglesia Católica, sobretot quan segueixen la línia de Roma. Per un capellà que exerceix com a tal, que fa apostolat i ajuda als seus fidels i als qui no ho són, que cumpleix una gran tasca social de manera totalmente desinteressada des fa molt de temps en línia directa amb el missatge de Jesús de Natzaret, que ara, per un fet puntual com el d'haver ajudat a avortar a una noia en unes circumstàncies determinades el vulguin excomunicar, em sembla un atropellament. No és pas el primer capellà o monja que intervé en casos concrets i puntuals en avortaments, o recomana l'ùs del preservatiu a la població (tan denostat per el Vaticà que és accionista d'una fàbrica d'anticonceptius i viagra, amen de  preservatius) o viu amb una senyora (Jesús ho va fer també), i cal no oblidar que sa mare va quedar prenyada d'un soldat romà i després va entabanar al vell Josep, el fuster.

Aquest ens retrògrad que és el Vaticà i una part de l'Esglesia Espanyola i ja veig que catalana actualment en la persona de Lluís Martínez Sistach, no va ser tan diligent com per excomunicar Franco i altres feixistes, o per excomunicar els pederastes que a sobre els encobreix mentre pot, o no parlem de les  opaques finances del Vaticà, que arrosseguen més d'un cadàver a la seva esquena. 

Trobo molt injust el tropell que volen fer amb el Pare Manel que ajuda a tothom i és amic de tots, prou es veu cada any quan organitza el seu festival pel desembre i l'obra de la seva fundació. Ja ho deia Nietzsche, el cristianisme és la gran vergonya eterna de la humanitat.